CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 662 din 23 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

INOCENŢA POEZIEI LILIANEI APOSTU-ALBU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

INOCENŢA POEZIEI LILIANEI APOSTU-ALBU  

 

Copilăria este începutul vieţii fiecărei persoane în parte, cu un anumit specific. Poate unii decid că atunci când vor fi maturi să ajungă educatori încă din anii de grădiniţă. Citeam asta în poeziile Lilianei APOSTU-ALBU. Cu toate că a locuit la un bloc vecin cu al meu, mi-o amintesc doar ca pe o fetiţă liniştită, căci la scurt timp s-au mutat la un bloc mai îndepărtat. Cu tatăl Lilianei APOSTU am lucrat la mina Suvorov a Întreprinderii Miniere Moldova Nouă până am ajuns pensionari amândoi. Recent am descoperit cu ajutorul Internetului în Liliana APOSTU-ALBU o creatoare de poezii, pentru acele suflete inocente care printr-un joc simplu al cuvintelor vor descoperi miracolele lumii înconjurătoare. Mi-a plăcut în mod deosebit faptul că autoarea încearcă un periplu printr-un univers comun celor maturi, dar în majoritate necunoscut celor care fac primii paşi pe cărările şi drumurile vieţii. Desigur universul copilăriei îl percepem mult mai târziu, atunci când diverse amintiri ne cuceresc şi independent de propria voinţă revenim la anii inocenţi ai copilăriei. Dacă memoria nu mă înşeală, neuitatul critic George CĂLINESCU vorbea despre universalitatea copilăriei în lucrarea sa; Viaţa lui Ion CREANGĂ.  

Periplul creator al autoarei Liliana APOSTU-ALBU este foarte divers, cuprinzând cu delicateţea specific feminină, prin anotimpuri, legende, lumea satului care este o imensă sursă de cunoaştere pentru cei mai tineri locuitori ai Terrei.  

Cititorul va descoperi din nou lumea înconjurătoare prin poezia acestei tinere autoare. Desigur că viitorul îi va aduce noi realizări şi satisfacţii. Aceasta îmi este convingerea, care sunt sigur se va împlini spre mulţumirea armatelor viitoare de copii ai României şi chiar ai planetei Pământ, care trebuie descoperită de la primii paşi care îi lipim de ţărână.  

Constatări ale poetului Mihai LEONTE din Moldova Nouă.  

06 August 2011  

Referinţă Bibliografică:
INOCENŢA POEZIEI LILIANEI APOSTU-ALBU / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 662, Anul II, 23 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!