AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Îngeri şi oameni
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dacă aş crede sintagma ”prietenii sunt îngeri prin aceasta viaţă” ar însemna că m-aş limita la un stereotip. După părerea mea formată la acestă varstă, ei sunt oameni ca şi noi. Îngerii sunt cei care ne aduc împreună. Sunt sigură că trebuie să şi merităm aceasta. Toate ,,întamplările” care ne fac să fim laolaltă există, ,,se fabrică” pentru că trebuie să rezolvăm ceva mai presus de mondenităţile frivole şi o ,,practică rutinogenă”. Şi asta chiar dacă ne întalnim cu aceste fiinţe sporadic, meteoritic sau virtual. 
  
E frumos în perioada asta a anului. Chiar a nins şi tare mult mi-aş dori o sobă să stau la gura ei ... Amintiri cu oameni de zapadă nu am. Am amintiri cu oameni adevaraţi. Îmi amintesc cum e sa bei o ciocolata caldă sau un ceai , razand împreună , spunand cele mai banele lucruri, dar sincere , şi să fii 100 % prezent. E draguţ şi zambeşti ştiind ca ai putut să pierzi un tren , să te trezesti şi să iei masa pe o terasa cu muntele infipt în privire şi să cunoşti lumea ca într-o calatorie spirituală. E interesant să rememorezi un urcuş pe munte în care pană sus ţi-ai cunoscut limitările(şi fizice şi psihice). Călătoriile cu peripeţii sunt doar o parte din sertarele pe care le ,,accesez ” cu drag, la nevoie. 
  
Îmi plac şi amintirile cu oameni pe care, în afara momentului în care i-am cunoscut, nu i-am mai vazut niciodată. Îmi sunt dragi şi oamenii pe care-i văd o dată pe an şi parcă i-am vazut ieri. Mă gandesc şi la cei care sunt curajoşi şi departe. Admir oamenii care-mi sunt mentori deşi ei poate nu ştiu asta. Mă ajut de prezenţa lor subtilă şi sunt recunoscatoare. 
  
Referinţă Bibliografică:
Îngeri şi oameni / Dalelina John : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!