CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 841 din 20 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

INFECTIA VIRALA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Indoite-s spinările şi-s crucea întunericului care duc poveri nesăbuite, iar nesocotirea drumurilor drepte, pun pe masa vieţii suferinţe. Nu putem lua din noi durere, pentru ca să o transplantăm în viaţa crudă şi să creştem copaci fără rădăcini, pe drumurile lumii. Nu trebuie să credem că putem sădi, bătrâneţe-n tinereţe, iar urma lăsată nu ne va durea în anii de-ndoială, când ne vom apropia de poarta morţii.  

Iubim nopţile în albul întors din noi, în trup pereche, purtăm mănuşi false în atingeri fără setimente şi credem că numai banu-i cărarea vieţii. Putem să fim din stele sau din planete prăbuşite-n groapă neagră, din a universului întuneric sau a soarelui lumină, dar sămânţa veieţii sădită-n trup de femeie, nu ştie asta, şi viaţa se deformează şi-o ia pe drumuri chiniuite.

In încăpere strâmtă, mică, înghesuită în ea însăşi, de multe ori punem sufletul, iar inima când ţipă, ne ascundem faţa de om şi devenim fiare, cu instinctul limitat şi fără gândire. Unii se caţără pe iluzii materiale, care nu-s ale lor, construite-n vremelnicii de ei neânţelese. Am privit feţe cu peruci şi cu priviri ce zic că-npart dreptate, le-am auzit scrâşnetul urii şi posesia de diavol. Urâte şi nedrepte făpturi, alese din atâta lume din ţară. Zadarnică adunare de diriguitori, care nu vor fi niciodată în fruntea caselor din noi şi din cartea vieţii. Nu pot dracii să distrugă conştiinţa lumilor, creaţie a universului, care spre infinit se-ndreaptă. Si-o ţară dăruită la răscruci de timpuri, înţelepte, nu va mai fi batjocura unora şi nu mult va mai dura, ca să nu mai fie sub talpa parvenitului.

Cresc flori la preţ de sminteală, pe banii mulţimii, primăvara, sădite din foame şi piept sărac de mamă, cu borduri suprapuse. Cresc în ochi de bătrân obosit, de viaţă şi-n mâna ce cată sprijin în masa ce dă să cadă. Ghiuveta luxoasă, vis din magazine, este hârdăul din fundul curţii. Ochi limpezi de copil, cu mânuţe reci, cată-n dimineţi în apa ruginită, cată drumul lumii. Cateodată obosela vine prea devreme şi se pune pe chipuri, încă din anii începutului.Trupul tinerei fecioare, devine foamea străzii şi-a necunoscutului, în timp ce porci hidoşi şi scroafe împopoţonate, fac politici planetare, pe ecrane mici, şi-şi fac cumpărăturile în mari capitale. Se fură sute de milioane, miliarde, se fură vieţi, unele spitale sunt abatoare, în care mori pentru nimic.

Ciolanul îl sfărâmă câinii, cu dinţii mulţimii împărţită-n două. Ei sunt puţini, mulţi trecuţi de vreme. Au rămas modificaţi din ghena comunistă şi tot răul îl transpalntează pe urmaşii lor, care trăiesc zădărnicia existenţei. Căţeii, în haite, stăpânesc şi dirijează mari oale şi cazane, haznale şi latrine, pentru proşti şi marea mulţime, iar pentru şefi îşi târnosesc gura, pupănd dosuri, multe bătrăne şi rup chitanţe pentru bacăţi enorme din trupul ţării.

Unii sunt reclădiţi din mizerie, de jos până sus. Se autoconstruiesc şi se înmulţesc în continuare. Infecţia virală şi contagioasă, a cuprins întreaga ţară. Sunt gunoaie infecte, pe două picioare. Ei nu găndesc decât momentul, să-l mănânce, să mănânce rahatul minciunii. Mâine, pentru ăştia nu înseamnă decât banul, vila, piscina, vacanţa, amanta sau amantul şi rahatul următor. Dacă pierd sau nu trenul unei alte guvernări, ei se apără cu toţii, în haită, de aceea au cumpărat şi cumpără din interior, o balanţă strâmbă a dreptăţii. Ei strigă-n gura mare, că vor o Justiţie independentă, când ea din interior îi strâmbă. Infecţia virală contagioasă, trebuie urgent distrusă, cu cele mai puternice medicamente! De ce mulţimea trăieşte o realitate falsă? Autoamăgirea să fie salvarea?

By Viorel Muha
 

Referinţă Bibliografică:
INFECTIA VIRALA / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 841, Anul III, 20 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!