Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 211 din 30 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Indurare pentru cel aflat in nevoie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

Isus se indura de fiecare om aflat in nevoie Rugaciune inspirata din studiul epistolei catre Filimon 
  
  
  
Dumnezeul nostru ceresc,  
  
Părinte al îndurării şi iubirii pentru omul păcătos şi pierdut în nelegiuire, 
  
Te rugăm să ai milă de toţi cei care trec prin necazuri şi suferinţe în mijlocul acestei lumi din cauza predicării Evangheliei Tale, să îi susţii şi să menţii flacăra vie a credinţei în mijlocul dificultăţilor prin care ei trec. 
  
Lupta pentru răspândirea Cuvântului Tău nu este uşoară şi biserica Ta se clădeşte prin perseverenţa celor ce înaintează în lucrarea Ta. Fii alături de cei ce luptă cu răul, ca adevărul Tău să strălucească cu putere. 
  
Dăruieşte-ne harul Tău divin, are să aducă vindecare pentru toate problemele noastre. Pacea Ta să domnească în inimile noastre şi indiferent de timp să putem vedea chipul Tău Cel Sfânt. 
  
Zideşte în noi o inimă nouă, care să fie umplută de Duhul Sfânt, care să te laude şi să aducă mulţumiri Numelui Tău în orice vreme. 
  
Credinţa noastră, fie să lucreze prin dragostea faţă de Tine şi faţă de semenii noştri. Ea să ne conducă la fapte spre slava Numelui Tău. 
  
Bunătatea Domnului Hristos să fie în sufletele noastre, iar chipul Tău divin să fie vizibil prin tot ceea ce facem. Avem nevoie de o experienţă înălţătoare în trăirea adevărului Tău. Fii Tu Domnul şi Stăpânul vieţilor noastre. 
  
Avem nevoie ca Tu să lucrezi refacerea relaţiilor dintre cei ce cheamă Numele Tău. Avem nevoie de o renaştere a evlaviei creştine, o manifestare nou a iubirii Tale, care să ne determine să ne iubim unii pe alţii. 
  
Porunca iubirii între cei ce se încred în Tine, trebuie să se realizeze pe deplin pentru a vedea lucrările mari pe care doreşti să le realizezi în favoarea poporului Tău. În numele iubirii Tale desăvârşite, Te rugăm să ne transformi „inimile de piatră” în inimi care să simtă împreună cu ceilalţi. 
  
Spiritul egoist să dispară din mijlocul nostru şi acceptarea plină de îngăduinţă să fie în sufletele noastre. Dar mai presus decât toate, Te rugăm să reverşi o atitudine plină de iertare faţă de greşelile celorlalţi, care să fie compensată prin înţelepciune şi mijlocire înaintea Ta. 
  
Nu prin reguli administrative se obţine pocăinţa inimii, ci doar printr-o legătură de simpatie de la inimă la inimă. De aceea, Te rugăm să redai puterea creştinismului apostolic, ce se baza pe îngăduinţa pe plină de milă faţă de cei ce nu te cunosc, precum şi între fraţii de credinţă. 
  
Constrângerea, manipularea sentimentelor sunt străine de Tine, de principiile lucrării Tale. Izgoneşte astfel de atitudini şi fapte din mijlocul nostru. Doar iubirea şi oferirea libertăţii de alegere vor conduce la reprezentarea Evangheliei Împărăţiei Tale. 
  
Nebănuite sunt căile Tale. În realitate omul fuge de tine. Chiar şi noi, înainte de a ne da seama, putem să fim departe de tine, având nevoia de a fi întorşi asemenea celor dintâi dintre păcătoşi. 
  
Totuşi, lanţurile păcatului trebuie să fie sfărâmate. Te rugăm să ne eliberezi din orice lucru ce ne înrobeşte şi ne întinează conştiinţa. 
  
Tu te-ai identificat cu noi prin moartea Ta pe cruce, dar deopotrivă şi prin înviere. De aceea, ajută-ne ca atunci când privim la semenii noştri să putem vedea preţul răscumpărării, chiar jertfa Ta de pe Golgota şi astfel să îi iubim şi preţuim. 
  
Pentru orice lucru rău pe care l-am făcut, Tu ai plătit preţul neascultării – suferinţele şi moartea Ta stau mărturie. Această inexplicabilă iubire dorim să o contemplăm, să o înţelegem şi să trăim în lumina ei. Dar mai presus decât toate, Te rugăm ca această lumină să strălucească în interiorul nostru, în mintea noastră. 
  
Din cauza preţului nespus de mare plătit pentru mântuirea noastră, noi Îţi suntem cu totul datori. Nu avem nimic care să fi primit de la Tine. De aceea, Te rugăm să ne transformi lăuntric, încât iubirea Ta să se vadă în fiecare clipă a vieţii noastre. 
  
Orice lucrare bună făcută în favoarea semenilor noştri, este de fapt realizată pentru Tine. Fii alături de noi în manifestarea unui astfel de spirit, în îndeplinirea unor astfel de lucruri pentru Tine. 
  
Măsura completă a iubirii lui Hristos să fie în inimă şi suflet, strălucind cu putere în mijlocul acestei lumi. 
  
Eliberează-ne din orice fel de captivitate a vrăjmaşului. 
  
Fă-ne părtaşi harului Tău minunat prin aducerea la ascultarea credinţei a cât mai multor oameni de pe faţa acestui pământ. 
  
Evanghelia Ta să meargă mai departe prin colaborarea celor care se încred în Tine. 
  
Şi harul Tău, revărsat prin Isus Hristos, să realizeze mult mai mult decât noi îţi cerem sau ne gândim. 
  
Slăvit să fie Numele Tău în veci de veci, 
  
Prin Fiul Tău Isus Hristos, 
  
Amin. 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Indurare pentru cel aflat in nevoie / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 211, Anul I, 30 iulie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!