CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Sentiment >  


Autor: Ionel Davidiuc         Publicat în: Ediţia nr. 555 din 08 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

ÎNDEMN DE ...,, DINCOLO

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ÎNDEMN DE. . . ,, DINCOLO” 
  
Cu mâna ta, ţărâna de pe mormântul meu 
  
Când o atingi, atunci o să tresar 
  
Şi îngeri-mi de pază vor fi în jurul tău, 
  
Când pui o lumânare acolo, la altar!!  
  
Când eu voi fi pământ ,,în singurătate-mi”, 
  
Să depănaţi cu drag ,,aduceri aminte”! 
  
Când lumea tot mai mult ,,va geme de patimi”, 
  
Voi fiţi mai buni, mai drepţi ,,de-atunci înainte”!! 
  
=11 Martie 2001= Azi am fost prima dată într-un cimitir american, cu prietenul meu, inginerul Iliuţă. După ce am ieşit de la biserica ortodoxă ,,Pogorârea Sfântului Duh”, am dorit să punem o lumânare la mormântul unui unchi de-al lui, care s-a prăpădit pe aceste meleaguri. Un cimitir imens, fără prea multe cruci, cu puţini copaci. Peste tot iarbă întretăiată de alei. Mă întrebam unde-s mormintele? Am înţeles când la intrare ne-a oprit cineva care ne-a întrebat pe cine căutăm. Iliuţă i-a spus numele unchiului său, anul decesului şi am primit un număr pe o aleie. Acolo am găsit un pietroi, aproape la nivelul pământului, cu numărul 86 pe el şi atât. Sigur e, că acolo a fost îngropată cenuşa unchiului. Peste tot trec la câteva zile maşinile de tuns iarbă iar florile şi lumânările care se mai pun, se strâng la gunoi. Am pus şi noi câte o lumânare, am spus o rugăciune şi am plecat tăcuţi, fiecare cu gândurile lui. . .Şi-atunci mi-am zis: ,,Ce suntem noi când moartea o să vină?!! Un simplu număr pe-un pietroi. . . şi-o mână de ţărână”!!!. . . 
  
Acete două strofe, ca un ,,INDEMN DE. . . DINCOLO” aş vrea să fie scrise pe crucea de la căpătâiul meu, când la Tine Doamne, o să mă iei! 
  
(În foto, Bisericuţa mică-1602 din cimitirul Mănăstirii Dragomirna . ) 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎNDEMN DE ...,, DINCOLO / Ionel Davidiuc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 555, Anul II, 08 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ionel Davidiuc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Davidiuc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!