AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 830 din 09 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Inalta Curte
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Trei umbre urăte de viaţă hidoasă. Piedestalul era murdar de suflete rănite, iar cuvântul încearcă să repare zile furate. Zadarnică încercare. Sacul era fără fund şi-n adâncul său, adăpostea o lume-ntoarsă. O mână se bălăgănea, drept balanţă mortuară, pe-o mască vânătă de frigul vidului, negru şi urât. Semaforul dreptăţii, a înţepenit cu limbile sale în umbre pe cazanul satanic. Buzule sale întoarse, erau date cu roşul curvelor de stradă, ţinând pretinsa dreptate în mână. Flăcările nu luminau cu întuneric, decât drumuri fără sens. Ziua începuse cu lungi şiruri de dricuri, satanice, ce aşteptau să intre în clădirea monstruoasă. Intrau cu chipuri de ceară ce duceau mortea-n lumea aşteptării, visului de mâine. De pe pereţii încăperilor, fugise viaţa. Erau zugrăvite fără lumină. Devenise morminte. La capătul coşciugelor înşirate, stăteau pe piedestalul morţii grămeze de monezi înşiruite–n stive. Bătrăneţea gârbovită, număra anii omenilor furaţi, în lucirea înşelătoare a galbenului ce nu era real, decât prin închipuire. Mintea nu poate cuprinde, scârba adunăturii din clădire. Ploua cu lacrimi şi dreptatea umbla îmbrăcată-n zdrenţe.  

La capătul unui hău, unul manipula cu-n ecran în mână, o cuvântare. Va fi dreptate? Oare voi nu ştiţi că ehilibrul nu vine de nicăeri, decât din noi şi voi sunte-ţi o balanţă strâmbă? La uşa sălii, minciunii, paznici adunaţi de pe ogorul sărăciei, păzeau uşile morţii cu tupeul uniformei. Unul cocoţat pe clădire, striga ca să audă întreaga cetate. Aici este Inalta Curte a Minciunii! In mână ţinea batjocoritor, organul uşurării, şi stropea cu sârg şi-n veselie, întreaga lume.  

By Viorel Muha  

Referinţă Bibliografică:
Inalta Curte / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 830, Anul III, 09 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!