CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Corina Lucia Costea         Publicat în: Ediţia nr. 547 din 30 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

În noapte...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă trezesc în noapte. Am dormit deja...în reprize...cam 20 de ore. În scurtele treziri, am băut apă, am mâncat nişte fructe şi am înjurat...Examenul acesta de capacitate, mi-a distrus orice speranţă de mai bine. Am fost unul dintre membrii unei comisii, care, conform ordinului de ministru, a trebuit să selecteze şi să ofere spre recorectare, profesorilor de română, veniţi din tot judeţul, lucrările pe care le-au evaluat, iniţial, corect. N-aş fi vrut să fiu absolventul acestei generaţii...să rezolv corect un exerciţiu şi să fiu depăşit de unul care a primit...de-a moaca...60 de sutimi. 
  
În cine să mai ai încredere?  
  
Printre alte anomalii mai aud şi un caz cutremurător. Fiica unor colegi, absolventă de Drept, a fost omorâtă, în urmă cu câteva săptămâni, de cantorul bisericesc de la biserica pe care o frecventa. Ziarele au scris “crimă pasională”. N-aş crede. Omul ăla avea 57 de ani ... dacă am reţinut eu bine ... şi fata 23, acum. Colegii părinţilor ştiu amănunte şi mai cumplite ... De la 16 ani fata era molestata/violată de preotul căruia părinţii îşi încredinţaseră fiica, “părintele ei duhovnic“! După moartea acestuia, la 45 de ani, fata devenise victima cântăreţului bisericesc. Doi adulţi, reprezentanţi ai unei instituţii spre care mergem cu tot sufletul nostru ... să pângărească aşa un suflet de copil! 
  
Unde erau părinţii ei? Erau zi şi noapte într-un ISJ, încercând să-i ofere aici, în ţară, un viitor. 
  
Mai mult, aud că mama se pensionase de boală, spre a-i fi alături fiicei ... în reabilitare, deşi era un dascăl de excepţie. Tânăra părea să-şi fi găsit echilibrul ... şi chiar un prieten de vârsta ei. Dar această revenire a costat-o viaţa. “Crimă pasională” ... scriu ziarele.  
  
Unde să ne mai ascundem copiii? 
  
La examene sunt înjosiţi, dacă ştiu carte, şi furaţi pe faţă de miniştrii incompetenţi ... în biserici sunt violaţi şi exploataţi sexual ... în străinătate sunt slugi. 
  
Trebuie să fii un norocos ca să scapi din acest infern! 
  
Deschid mess-ul să vorbesc şi eu cu nişte oameni. Monitorul mi se umple de ferestre cu necunoscuti care se autosatisfac în văzul tuturor. Ca să pot vorbi cu vreun cunoscut, trebuie să stau pe invisible şi să dau ignore unei avalanşe de neaveniţi. 
  
Cred că e un coşmar! 
  
Ia să mai adorm o tură. Poate, în zori, lumea va fi altfel! 
  
Noapte bună, scumpii mei! Ţineţi-vă copiii aproape! Aveţi grijă de voi ... căci, se pare, şi Doamne-Doamne mai aţipeşte uneori. 
  
Timişoara, 01.07.2012 Corina-Lucia Costea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
În noapte... / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 547, Anul II, 30 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!