AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 205 din 24 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

 În moarte am timp să-nţeleg iubirea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am fost să mă caut şi am găsit un gol, am întrebat golul unde umblă fericirea şi a tăcut. Am întrebat tăcerea unde sunt şi mi-a arătat spre moarte, am întrebat moartea unde e viaţa şi mi-a aşezat degetul pe buze. Cuvintele suntem noi. Dincolo de înţelesuri sunt chei. 
  
Vina noastră e că simţim. Confirm cu durere o durere supărătoare pentru alţii,dar cui pasă? Sunt oameni povestitori de oameni. 
  
Clipele sfârşesc la mijloc de drum. Pietrele căzute la picioarele câinilor crapă în ecoul vântului. 
  
Suflet pereche te chem – te adun, o muza îţi cântă din nori cu alţi sori. 
  
Crezi că întregul este desăvârşit prin sacrificiu? Nu. Sacrificiul soarbe sângele, rupe totul din tine apoi te scuipă în mijlocul vieţii, râzând pervers câţiva ani. Sacrificiul nu e bun. Opiniile nu sunt reguli. Ascult desăvârşit vântul. De ce o miză-i mare doar în păreri opuse? De ce spui că eşti interesant cu vocea ridicată? De ce mereu un început de basm îţi pare ziua? Unde-i sacrificiul? Cine se lasă în voia sorţii zâmbind nemuririi? 
  
Tristeţea de apă are gustul lacrimilor. Zâmbiţi. Ocoliţi. Fugiţi. Viaţa-i frumoasă, la naiba! Unde? În colţul străzilor bate vântul puternic. Mereu îmi iese un om în faţă. Tresar. 
  
Dacă iarna reuşeşte să alunge regretul şi dacă lacrima se opreşte înseamnă că totuşi există contur. 
  
Suntem nimic necesar într-un haos necesar, construit din puncte goale ce-au atârnat la un moment dat pe un drum gol, mă las purtată de o singură numire a iubirii. Duminica îmi las capul plecat peste vocea ce-şi spune rugăciunea. 
  
... doar dacă nu ne striveşte cuvântul un trecător grăbit şi greu . Sîsîitul vorbelor nu poate ajunge la surzi.  
  
Dumnezeu, uneori, îţi incarca spatele cu atât de multe pietre de parcă s-ar distra. Uneori te lasă în viaţă, cât să curgi lin, apoi revine şi-ţi mai adaugă pietre să duci, să duci, să duci ... până te faci una cu pământul, până îţi doreşti să te acoperi cu el, lăsând în urma ta un morman de nimic. 
  
Autor Dorina Şişu 
  
Dublin - Irlanda 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
În moarte am timp să-nţeleg iubirea / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 205, Anul I, 24 iulie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!