AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Amintire >  IN MEMORIAM CORNEL ARMEANU

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Dragii mei prieteni, îmi pare rău că starea sănătăţii mele nu-mi permite să-mi fac prezenţa pe site zilnic, aşa cum o făceam nu multă vreme în urmă. Starea sănătăţii mele este destul de complicată, însă nu aş dori să dramatizez situaţia. Important este că „încă mai respir” şi mă rog bunului Dumnezeu să trec cu bine peste toate problemele cu care mă confrunt. Abia în seara asta am intrat pe site şi m-am bucurat tare mult că laboratorul de creaţie Lira 21 îşi continuă activitatea. De asemenea, în legătură cu modesta mea contribuţie la bunul mers al cenaclului, aduc pe această cale mii de mulţumiri dragei noastre Cristina Ştefan care, cu ochiul său critic, a reuşit să facă o selecţie emoţională din creaţia mea pentru viitoarea antologie Lira 2012. M-aş bucura foarte mult să ne revedem la lansarea din primăvară. Dacă va fi tot prin mai, sper ca până atunci să mai mă întremez cât de cât. Cele mai înalte gânduri tuturor şi îndemnul de a nu abandona ceea ce aţi început. Cu drag şi dor de voi, Cornel Armeanu .  

 

ultima călătorie

prieteni în curând voi pleca
în ultima călătorie nu vă faceţi griji
mi-am pregătit bagajele atâtea cât le am
în urma mea va rămâne
poteca peste care veţi călca uneori
dacă se va-ntâmpla să fie prea aspră
nu-i vina mea că n-am putut
să smulg dintre pietre iarba fiarelor
de-aceea vă rog să călcaţi cu grijă
pietrele mele nu le striviţi au plâns destul
iar dacă veţi putea să smulgeţi iarba fiarelor
s-ar putea să crească ’n locul lor o floare
de-aceea vă rog vreau să vă spun
nu există bucurie mai mare
decât să fi fost călătorul prin timp
cu sacul de cuvinte în spate
preaplin de lumină şi-atât de vânat
de nălucile migratoare
ce-mi otrăveau sângele
dar toate au trecut...
în urma mea va rămâne poteca
şi-o umbră sub care veţi visa frumos
vă mulţumesc prieteni

cornel armeanu  

 

http://www.youtube.com/embed/gg1hSlqD_wQ  

 

BIOGRAFIE  

Rândurile de mai jos aş fi dorit să le citiţi după moartea mea într-o cărţulie autobiografică, dar dacă regulamentul acestui site cere aşa ceva, mă conformez.
- Colegiul naţional „Unirea” Turnu Măgurele
- Şcoala de chimie pentru meseria de operator chimist
- Grupul Şcolar CFR Iaşi, secţia mişcare-comercial
- Şcoala populară de artă Iaşi, secţia regie teatru
- Şcoala de mineri Baia Mare
- Colegiul Renton, SUA
Meserii practicate: scurtă vreme redactor la secţia cultură, ziarul regional Zori Noi - Suceava, operator chimist, impresar artistic, magaziner comercial gara Iaşi, laborant chimist, vagonetar la mina Lonea din Valea Jiului, muncitor la pădure zona Băile Tuşnad, ţapinar alături de o echipă de oşeni în Ţara Haţegului, miner la mina Săsar din Baia Mare, zugrav liber profesionist, pictor de ocazie... şi alte lucruri mărunte.
Activitatea literară:
- debut în ziarul regional Steagul Roşu - Bucureşti, 1965
- prima înregistrare la radio, emisiunea Moment Poetic,1965 - redactor şi realizator, poetul Gheorghe Tomozei
- al doilea „debut” în revista Ramuri, 1965 - recomandat de poetul Miron Radu Paraschivescu
- premiul II la Concursul regional de creaţie - Bucureşti - preşedintele juriului, poetul Nicolae Tăutu
- premiul II la Festivalul de poezie „Întâlnire cu Istoria” - Orăştie, 1977
- premiul I la Festivalul de poezie - Băile Herculane
- premiul I la Zilele Liviu Rebreanu - Târgu Mureş - (cu această ocazie am cunoscut-o pe fiica lui Liviu Rebreanu)
- premiul II la prima ediţie a Festivalului Internaţional de poezie de la Sighetu Marmaţiei
- marele premiu la Festivalul „Panait Cerna” - Tulcea
- apariţii în mai multe antologii de poezie din Slobozia, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Iaşi, Tulcea... etc.
Apariţii în presă: ziarul Steagul Roşu - Bucureşti, Ramuri, Tribuna, Luceafărul, Cronica, Vatra, Orizont, Tomis, Opinia studenţească - Iaşi (semnând cu pseudonimul Laurenţiu Tăun), Albina, Clubul, Informaţia Harghitei, Graiul Maramureşului... şi altele
- în 1986 apare la editura Litera volumul „Călător între două lumini”, versuri - carte retrasă de pe piaţă, la ordinul Securităţii
- în anul 2011 apare la editura Anamarol volumul „Labirintul iubirii”, versuri
- apariţii în străinătate: Germania (fosta RFG), Spania, Anglia (în revista Românul Liber, fondată şi condusă de Ion Raţiu), SUA
- nu sunt membru al Uniunii Scriitorilor din România (probabil nu voi fi niciodată)
Starea actuală prezentă: probleme de sănătate, iar din 21 aprilie 2010 încoace... homeless - (evacuat silit din propria-mi casă)
- am trei copii, două fete şi-un băiat, (plus trei nepoţi) toţi la casele lor, cu rostul lor
- mama mea locuieşte în Iaşi, are 88 de ani  

 

LABIRINTUL IUBIRII – o carte dedicată femeii  

Pe 8 martie 2011, Căminul Cultural din comuna Liţa a găzduit, în deschiderea serbării dedicatei mamei, sub egida Bibliotecii comunale, lansarea cărţii „Labirintul iubirii” semnată de poetul local Cornel Armeanu. Evenimentul a avut loc sub semnul iubirii supreme pentru cea care ne-a dat viaţă şi cea care ne oferă fericirea şi dragostea de zi cu zi, mama şi iubita. În prezenţa unui public numeros, mame, cadre didactice şi personalul administraţiei publice locale, activitatea a fost coordonată de subsemnatul, în calitate de bibliotecar, prezentându-l pe autor şi făcând o scurtă recenzie a cărţii.
Printre alţii, a luat cuvântul prof. Dorel Popescu, primarul localităţii, care a ţinut să sublinieze marea dragoste a poetului pentru locul natal la care s-a întors chemat de glasul pământului.
„Este o mare onoare pentru noi să fim alături de acest minunat om dăruit de Dumnezeu cu un har incontestabil care acum, la ceas de sărbătoare, ne dăruieşte bucuria de a-i savura mesajul creaţiei sale încărcată de metaforă sensul existenţei sale”.
Un grup de copii au recitat din creaţia poetului, cu sensibilitatea vârstei lor fragede. La final poetul a vorbit despre sine şi opera sa, despre exilul său pe meleaguri străine, urând un călduros la mulţi ani femeilor prezente în sală. De asemenea, i-a invitat pe participanţi să le ofere cartea cu autograf.
Aşadar, la Liţa, a avut loc o activitate dăruită din suflet sexului frumos în minunata zi de sărbătoare de 8 martie.  


Tudor Matreşu
Informaţia Teleormanului
Nr.2158, 10 martie 2011  

Referinţă Bibliografică:
IN MEMORIAM CORNEL ARMEANU / Ioana Voicilă Dobre : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 773, Anul III, 11 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioana Voicilă Dobre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Voicilă Dobre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!