AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  ÎN GRĂDINA CÂNTECULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Iată-mă, mulţumesc, Doamne, din nou bucuroasă, fiindcă a sosit unul dintre momentele mângâietoare sufletului meu, când iarăşi simt că trebuie să-mi mărturisesc crezul în „datul de la Dumnezeu”, în „misiunea cu care fiecare om vine pe pământ”. Depinde de el, omul, dacă şi cum îşi va înmulţi talanţii primiţi.  

Se pare că în pământ reavăn, sănătos, tocmai bun pentru răsărit, înfrăţit şi rodit şi-a semănat talanţii Paul Ciprian Surugiu – cântăreţ de muzică uşoară şi actor, cunoscut sub pseudonimul „FUEGO”. Am ţinut cu tot dragul, să mă exprim în cuvinte scrise despre un eveniment nu auzit, ci trăit în ziua de 26 iunie 2012, când m-am aflat printre cei invitaţi, ca împreună cu FUEGO artistul şi moderatorul de emisiune TV, să colindăm prin grădina cântecului. Şi, Doamne, parcă aş fi trecut dincolo de timp! Parcă aş fi fost din nou o fetiţă cu braţele încărcate de flori de câmp, zburdând cu tălpile desculţe, prin iarba împodobită cu boabe de rouă! Am simţit cum zbor, iarăşi, printre pomii înfloriţi ce-şi înălţau vârfurile până la Cer! Ca într-o lume a basmelor, numai că Zânele şi Feţi-Frumoşii nu erau personaje imaginare, ci persoane reale sau, mai bine spus, erau suflete sensibile îmbrăcate în lut.  

FUEGO are o mare familie de prieteni care fac parte din lumea artei. Dacă ar fi să-i enumăr pe toţi, aş umple, cu siganţă, multe pagini. Mă voi rezuma, însă, doar la câteva nume, în special interpreţi ai cântecului de muzică populară, care mi-au mângâiat adesea clipele vieţii, iar azi, într-o minunată zi de marţi 26 iunie 2012, în bucurie şi FERICIRE am colindat alături prin grădina cântecului: Margareta Clipa, Viorica Flintaşu, Elisabeta Turcu, Steliana Sima, Mariana Ionescu-Căpitănescu, Ion Fănescu. Sunt voci mari, inconfundabile, care, Slavă Domnului, vor dăinui peste timp.  

Cu vocea-i blândă, mătăsoasă, foarte cunoscută atât în interpretarea cântecelor, cât şi în vorbire, FUEGO a ştiut cum să-şi rânduiască la loc de cinste toţi prietenii, dar şi pe fiecare în parte. Şi aceasta s-a întâmplat tocmai datorită misiunii nobile cu care l-a înzestrat Dumnezeu atunci când l-a trimis pe pământ. Iar după cum bine s-a observat şi cu alte ocazii , FUEGO îşi îndeplineşte în credinţă divina misiune, spre bucuria multor suflete doritoare de frumos.  

Felicitări! Şi dea Domnul-Dumnezeu să ne plimbăm cât mai des prin grădina cântecului!  

IOANA STUPARU  

Bucureşti, 26 iunie 2012  

Referinţă Bibliografică:
ÎN GRĂDINA CÂNTECULUI / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 637, Anul II, 28 septembrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!