AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 470 din 14 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

ÎN AŞTEPTAREA LUMINII. EXERCIŢII DE CREDINŢĂ. CEZARINA ADAMESCU: MAI BINELE ESTE RĂUL BINELUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ÎN AŞTEPTAREA LUMINII. EXERCIŢII DE CREDINŢĂ 
  
MAI BINELE ESTE RĂUL BINELUI 
  
Această vorbă înţeleaptă este verificată aproape întotdeauna. Doreşti cu tot dinadinsul să faci bine şi, de cele mai multe ori, iese rău. 
  
Nu-ţi rămân decât două variante: fie nu mai faci bine niciodată (ceea ce e imposibil, dacă eşti croit din aluat bun), fie faci bine în continuare, fără să aştepţi de la oameni vreo răsplată. 
  
Suferinţă, deznădejde, trădare, nu afli de la duşmani, ci de la cei mai fideli prieteni. 
  
Jertfa este apanajul eroilor. Dar rezultatul este mântuitor de suflet. Răbdarea femeii care susportă suferinţele în familiei este şi ea eroică. Merită, nu numai o statuie ci, o cruce de aur la cap, când se va fi săvârşit. 
  
Ce bucurie mai mare este, decât să-l vezi pe un om zâmbind, datorită ţie? Acest lucru ar trebui să spele toate ingratitudinile, toate scăpările şi nemulţumirile pe care ţi le-au provocat cei mai apropiaţi sufletului tău, oameni. 
  
De aici ar trebui să rezulte, nu resemnare, nu renunţare, ci transfigurare şi Lumină de sine izbvorând, spre împărtăşire. 
  
În aşteptarea Luminii, să ne încurajăm şi să-i cerem lui Dumnezeu, nu răsplată pentru bruma noastră de fapte, ci îndurare şi iertare pentru toate infidelităţile noastre. 
  
Ce bine ar fi, dacă am fi mai întâi oameni! – spunea în Sâmbăta Sfântă – arhiepiscopul Dunării de Jos. Şi apoi creştini. A te durea rana pe care oamenii i-o fac în permanenţă lui Cristos, iată ce înseamnă a compătimi cu Domnul. Dar, a te durea rănile pe care i le faci tu lui Isus Cristos, este un pas major spre mântuire. Iertarea este mai putrernică decât păcatul şi mila, mai mare decât ura.  
  
Că ai ţinut ori nu post, că te-ai nevoit în jertfe şi mortificaţii, că ai respectat canoanele Bisericii de care aparţii, fii sigur că Dumnezeu va ţine cont de acestea. Dar, El va ţine cont, de ceea ce tu ai în inimă. De felul cum te-ai curăţit sufleteşte, de felul cum ţi-ai dereticat prin inimă, ca să-L primeşti cu vrednicie pe Isus Cristos, spre Slava şi Învierea cea veşnică! 
  
Lumina Pascală să ne ajute să iertăm şi să ne smerim în faţa suferinţelor Mântuitorului pentru mântuirea noastră! Să luăm Lumină frate de la frate şi prieten de la prieten. 
  
Cristos – Lumina Lumii să poposească în casele voastre, dar mai ales, în sufletele voaste! LUMINĂ DIN LUMINĂ, DUMNEZEU ADEVĂRAT DIN DUMNEZEU ADEVĂRAT. Care în Noaptea aceasta sfântă VA ÎNVIA PRECUM A SPUS, ALLELUIA! 
  
14 aprilie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎN AŞTEPTAREA LUMINII. EXERCIŢII DE CREDINŢĂ. CEZARINA ADAMESCU: MAI BINELE ESTE RĂUL BINELUI / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 470, Anul II, 14 aprilie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!