CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Camelia Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 521 din 04 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

În arenă ...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Reflectoarele s-au aprins de jur împrejur. Fascicolele luminează centrul arenei. Dresorul de tigri, maiestuos în costumul cu fireturi aurii, făcea o reverenţă în faţa publicului. Aplauzele erau hrana sufletului său. O viaţă întreagă şi-o dedicase pasiunii sale..îmblânzirea animalelor sălbatice. Privea cu capul sus marea de oameni din tribune. Aşteptau cu nerăbdare începerea spectacolului.  
Rând pe rând, au salutat publicul, acrobaţii, clovnii, balerinele, piticii...toţi cei care formau nucleul forte al circului. Înveseleau oamenii, aduceau clipe magice, pline de fantezie, în ochii şi inimile lor. Îşi riscau viaţa. Izbucnirile de entuziasm sau exclamaţiile copiilor, erau picături de fericire călăuzitoare în existenţa artiştilor.  
Tobele băteau ritmic, ritualic, subliniind pericolul sau suspansul situaţiilor.  
Numere comice cu elefanţi, maimuţe, câini mergând pe biciclete.  
Piticii erau una dintre principalele surse de amuzament ale copiilor.  
O lume stranie, plină de mister...lumea circului.  
Intră în scenă căţeluşii, cimpanzeii, focile, dresoarea de şerpi dă fiori reci publicului. Şarpele ..mărul discordiei...ispita ...  
Ursul plimbat în două picioare, încearcă să facă giumbuşlucuri...elefantul răbdator se mişcă greoi, efectuându-şi numărul. Îngenunchiază, salutând spectatorii.  
Reflectoarele luminează centrul arenei, dresura de tigri începe. Riscul antrenează adrenalina, sângele pulsează cu rapiditate.  
Pericolul rânjeşte, îşi arată colţii, îşi frământă palmele încântat de prada pe care o urmăreşte, perfid, din umbră.  
Circul...o lume iluzorie, o proiecţie a realităţii.  
Triplu salt mortal, acrobatul de la trapez a calculat greşit distanţă...s-a prăbuşit. Înspăimântaţi, spectatorii au amuţit. O linişte mormântală s-a aşternut ca un giulgiu peste cei prezenţi. În întunericul sălii, doar fascicolul fixat pe omul fără suflare, strălucea ca o lanternă uriaşă.  
Balerina îmbrăcată în alb şi-a terminat dansul, lăsându-se graţioasă lângă acrobat ... lebăda şi-a încheiat cariera, stingându-se alături de perechea sa. Timpul s-a oprit. Măştile au căzut, zâmbetul clovnului încremenit, părea grotesc, lacrima se scurgea pe obraz, lăsând dâre de vopsea. Şi-a scos pălăria făcând o reverenţă. A dăruit clipe de veselie, făcând giumbuşlucuri dar clipa fatală a transformat comedia într-o tragedie sinistră.  
Din umbră, destinul joacă poker, cu mână moartă, trişează cu aşii măsluiţi ascunşi în mânecă...aruncă pe masă, cărţile...chintă royală. Jucătorii rămân participanţi neputincioşi, privind de pe margine ca nişte marionete dezarticulate, cu sforile rupte.  
Existând, eşti saltimbancul vieţii tale. Evoluezi periculos, în multe cazuri fără plasă de protecţie.  
Te strecori printre sălbăticiuni, încerci să le struneşti. Uneori, jonglezi cu şanse minime de reuşită, te joci cu focul.  
Viaţa...o arenă de circ, o ruletă care învârte nepăsătoare drumul imprevizibil al norocului ...  
Triplu salt ...  
Moartea ..o hologramă a vieţii, proiectată nicăieri ..adică pretutindeni.  
 
Camelia Constantin  
 
Iunie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
În arenă ... / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 521, Anul II, 04 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!