CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Elena Lavinia Niculicea         Publicat în: Ediţia nr. 691 din 21 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

În anotimpul căutării şi al melancolicelor clipe
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zâna Toamna, frumoasă şi nostalgică, ne încarcă sufletul cu emoţie şi culoare. Ea ne pastelează trările, ajutându-ne să descoperim în forurile noastre interioare tot ce e mai peren, mai frumos, mai pur şi autentic.  
  
Se aude sunetul zlogbiu al picăturilor gingaşe de ploaie ce parcă, ne înaripează gândurile spre vis şi ne susură la ureche melancolice şoapte de dragoste, pe care toamna le-a trăit în sfera divinului. Parcă ar dori să ne înveţe şi pe noi emoţiile calde pe care doar iubirea ni le trezeşte în suflet. Toamna lasă în urmă parfum de melancolie, de tainică aşteptare şi visare... ea aduce în desaga-i fermecată recolte îmbelşugate, dar şi brumă de gânduri triste ce se depun pe colinele înverzite ale sufletului. 
  
Frunze ruginii se desprind din copacii abătuţi, care rămân goi şi părăsiţi. Florile îşi pierd din culoare, frunzele mor şi se lasă purtate de vântul neliniştit spre alte zări, lăsând în urmă copacii trişti care îşi deplâng soarta crudă. E un tablou care îţi lasă în suflet multă durere.  
  
Parcă, copacii în sinea lor îşi spun : “Asta e ... aşa trebuie să fie! Nu putem schimba nimic din ce se întâmplă. Ne simţim neputincioşi în faţa naturii dezlănţuite”. Privesc câte un trecător şi parcă ar vrea să-i spună: „Şi tu simţi la fel, omule? Te simţi neputincios în faţa destinului tău? Sau ai mai multe şanse de a schimba ceva în viaţa ta?” Copacii, parcă se simt resemnaţi, îngenunchiaţi, bătuţi şi loviţi de vântul rece şi crud. Se simt părăsiţi de frunzele, care altădată îi împodobeau, de păsările care îşi făceau cuib în ei şi le alinau zilele. Câţi dintre noi, se opresc o clipă din drumul lor şi privesc durerea mută a copacilor? Poate, doar cei ce se regăsesc în acest tablou trist.  
  
Mie, toamna îmi lasă în cămările sufletului un sentiment accentuat de nostalgie, un dor de ... infinit şi de lumină, de izvorul nesecat al desăvârşirii şi frumuseţii divine. Tabloul toamnei înfăţişează un spectru de culoare, de frunze ruginii cazute simfonic ca în „Valsul de Adio” a lui Chopin. Crizantemele, tufănele, cârciumăresele şi trandafirii ne oferă zâmbete pastelate ce par atât de tăcute în bătaia vântului tăios, ca pietrele lui Brâncuşi. Frunzele ruginite fac piruete graţioase într-un vals ameţitor asemeni unei balerine în faţa unor spectatori hipnotizaţi. Câtă demnitate e în zborul diafan al frunzelor spre pământ, grăbite să-l atingă şi să-l acopere cu umbra veşniciei! În astfel de clipe, din inima mea se desprind emoţii de toamnă.  
  
Aştept cu înfrigurare să vină iar în fiinţa mea primăvara, atât de dragă sufletului meu şi să-mi inunde inima plăpândă cu lumină, speranţă, voioşie şi prospeţime. Vreau să simt că revin din nou la viaţă. Primăvară e un anotimp al regăsirii pentru mine, iar toamna, al căutării şi melancolicelor clipe. Încerc să găsesc ceva frumos în fiecare anotimp. Trebuie să ne bucurăm de fiecare anotimp, pentru că fiecare anotimp are farmecul său. Viaţa are ciclicitate. Cred că cel mai important este să trăim în anotimpul iubirii. Doar aşa trăim absolutul şi sublimul ... fiinţa noastră nu mai moare, dacă o plasăm în anotimpul iubirii – sufletul nostru nu se ofileşte asemenea florilor şi nu rugineşte ca frunzele.  
  
Doar iubirea dă consistenţă lumii noastre şi ne face să trăim miracolul – de a trăi Aici şi Acum! Să reuşim să descoperim toamna cea rodnică şi iubitoare, să medităm la tot ceea ce trăim, nelăsând ca vântul indiferenţei şi răutaţii să ne dezgolească frunzişul sufletului. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
În anotimpul căutării şi al melancolicelor clipe / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 691, Anul II, 21 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!