CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Marturii >  


Autor: Ligia şi Tiberiu Seman         Publicat în: Ediţia nr. 67 din 08 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Impreuna lucratori cu Imparatul Imparatilor – familia Seman Ligia si Tibi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 In data de 6 martie, intre orele 10 – 13, cu ajutorul lui Dumnezeu, am raspuns invitatiei bisericii penticostale din Campia Turzii pentru a sluji la o conferinta interconfesionala. Scopul conferintei a fost zidirea femeilor crestine prin Cuvant, dar si Evanghelizarea celor necrestine care cu greu vin in biserici. Au participat in jur de 300 de femei dintre care aproximativ 30% femei care nu aveau inca o relatie cu Hristos. 

Am sa redau o scrisoare care mi-a trimis-o una dintre femeile ortodoxe participante la conferinta: 

"V-am ascultat anul acesta in 6 martie la Campia-Turzii...am ramas foarte miscata de tot ceea ce am simtit acolo.eu sunt ortodoxa,deci pt mine a fost ceva nou.Nu am cumparat nici o carte atunci la biserica,dar mi-a parut asa de rau incat am cautat pe internet si am comandat una.Handicapul constiintei...aseara am terminat-o de citit si parca imi pare rau,as mai fii vrut sa nu se termine.mi-a placut atat de tare... 

In ultimii 2 ani,am trecut prin multe greutati,sufleteste...si am ajuns sa cred ca am probleme eu si de asta mi se intampla toate.dar acum,dupa ce am citit cartea,am inteles multe.Nici nu-mi gasesc cuvinte sa va multumesc pt tot ceea ce ati pus in randurile acestei carti,tot ceea ce incepeam sa cred ca nu exista.Va simt ca pe un om care chiar pricepe orice traire,orice sentiment...asa de bine imi pare.Mi-as fi dorit sa vorbesc cu dumneavoastra... 

Domnul sa va binecuvanteze!"  

(Slavit fie Domnul pentru darul Lui ce l-a turnat peste noi.)
 
Tot in data de 6 martie, ora 18 – cu ajutorul Domnului am slujit avand in mod special in vedere evanghelizarea femeilor – intr-o biserica din Ibanesti, o localitate de langa orasul Targu- Mures(o localitate cu traditi si influienta demonica exista acolo multi vrajitori) Am ajuns acolo cu greu fiind undeva la munte a nins si cu toate piedicile intampinate Domnul a mers inaintea noastra’ Biserica a fost plina de femei, foarte multe care nu au o relatie cu Hristos ele au primit cu multa bucurie cuvantul lui Dumnezeu. Tema prezentata s-a referit la dragostea lui Dumnezeu in relatia personala cu El, in familie intre sot si sotie, copii si parinti. 

In data de 8 martie, cu ajutorul lui Dumnezeu, am slujit la o conferinta interconfesionala de femei in orasul Petrosani situat in zona miniera a Vaii Jiului din judetul Hunedoara. Tema conferintei a fost „ Deziluziile noastre si Dumnezeu caruia ii pasa” . Din nou, Dumnezeu ne- a uimit prin marele numar de femei, in mod special cele care nu aveau o relatie cu Hristos si au raspuns invitatiei Au participat peste 400 de femei, dintre care aproape jumatate dintre ele au fost necrestine.Harul Domnului a fost revarsat din plin. 

Cu ajutorul lui Dumnezeu, in perioada 12- 15 martie am raspuns chemarii Duhului pentru regiunea Dobrogei. Am inceput cu o conferinta interconfesionala de femei care s-a desfasurat in Biserica Baptista Betel. Avand in vedere zona arid spirituala si modul cum oamenii raspund Evangheliei, scopul conferintei a fost incurajarea si echiparea femeilor pentru slujire. In acest context, ne-am rugat si am proclamat biruinta lui Hristos pentru proiectul de evanghelizare la Casa de Cultura din Navodari din urmatoarea zi, respectiv 13 martie. Avand in vedere faptul ca oamenii sunt mult mai impietriti decat in celelalte regiuni ale tari, din pricina duhului ortodoxiei si a islamului care este foarte puternic, femeile din biserici care s-au implicat in organizare au avut emotii mari. Dumnezeu insa, si-a aratat marea lui credinciosie si a binecuvantat acest plan de evenghelizare facut impreuna cu El. Ca in nici un alt proiect al bisericilor de pana acum – Casa de Cultura s-a umplut. Toate locurile – peste 300 au fost ocupate,in majoritate de femei care nu au o relatie cu Hristos caci bisericile in Navodari sunt foarte mici si nu au fost mai mult de 30 de femei crestine.

Dumnezeu Insusi a trimis un inger special a Lui pentru a coordona circumstanetele in asa fel incat sa fie motivate cat mai multe femei ortoxe si musulmance sa participe. Sa auda Evanghelia. Una dintre organizatoarele principale, impreuna cu sotul ei, pastor – au apelat la primarul orasului pentru a le inchiria Casa de Cultura. El i-a intrebat: „ Dar pe cine aveti invitata?”. Avem invitata o scriitoare crestina catre se numeste Ligia Seman, au raspuns ei. „ Primarul a cautat pe internet la Google sa afle amanunte despre aceasta scriitoare si cartile pe care le scrie si atat a fost de impresionat de informatiile care le-a gasit despre cartile mele incat a hotarat sa puna pe afisul electornic din mijlocul orasului inviatatia primariei pentru toate femeile din oras cu specificatia ca va veni o scriitoare crestina de renume si cu o fotografie a cartii „ Handicapul constiintei.” 

Nu avem cuvinte sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru modul cum El a miscat lucrurile si a atins inimile femeilor prin vestirera Evangheliei. Pentru mine a fost o experienta noua pentru ca inainte de mesaj am fost in mod special atentionata, avand in vedere cultura din regiune, nuamarul mare de femei musulmance din sala –sa am mare, mare grija cum ma adresez deoarece ei au avut inaintea mea experienta trista cand datorita unor formule de adresare doctrinara, multi invitati s-au ridicat si au iesit din sala. Slavit sa fie Domnul meu pentru harul Lui nespus si pentru ca, datorita rugaciunilor fratilor si surorilor mele , El mi-a dat si in locul acela o ungere speciala. In urma acestei evanghelizari s-au predat jumatate din femeile necrestine. Totodata 33 dintre el au solicitat ca doresc sa fie cautate acasa si sa fie integrate in grupele de studiu biblic. In momentul de fata dupa informatiile primite din zona, aceste 33 de femei sunt cautate de femile crestine, vin la biserica si sunt integrate in grupe de studii biblice. Slavit sa fie Domnul! 

In data de 14 aprilie, am plecat spre Medgidia (un orasel la aproape 50 km de Constanta cu populatia predominant musulmana). In aceasta regiune – duhul islamului este si mai puternic. Pacatul, saracia, durerea, apasarea, boile sunt urmarea orpimarii acestui duh. Din pricina presiunii sprirituale – bisericile se confrunta cu probleme majore. In data de 14 aprilie, seara – am avut o intalnire interconfesionala la biserica baptista din localitate. Au participat foarte multe femei musulmance si tataroaice. Duhul Domnului le-a vorbit despre drgostea lui Dumnezeu pentru ele, dar la un moment dat – am primit de la Duhul o calauzire speciala de a ma ridica in mod special impotriva pacatului avortului. Am transmis femeilor ca Domnul vrea pocainta autentica, dar totodata El doreste sa le vindece ranile sufletesti, relatiile cu sotii, cu copii din pricina acestui pacat nemarturisit. A inceput atunci sa se auda un hohot de plans in toata sala. Una dintre femei a venit in fata – plangea si ea in hohote. A marturisit ca a facut 3 avorturi despre care nu a spus niciodata nimanui. A recunoscut ca acestea erau motivul pentru care copii ei au avut de suferit. Ne-am rugat impreuna pentru ca familia ei, in urma pocaintei ei sincere sa fie eliberata de sub puterea acestui blestem. In acea seara a fost acolo si o tanara femeie insarcinata care planuise in ziua urmatoare sa faca un avort. Duhul Domnului a cercetat-o profund. Ea a marturisit ce avea de gand. In urma a ceea ce Dumnezeu i-a vorbit, a renuntat la acest plan demonic. Slavit fie Domnul care da viata! 

Prin cele petrecute la conferinta din biserica baptista din 14 aprilie, Domnul a pregatit terenul pentru proiectul de evanghelizare din ziua urmatoare de la Casa de Cultura din Medgidia. Ca si la Navodari, Dumnezu ne-a surprins prin faptul ca aproape toate locurile au fost ocupate. A fost mult mai greu pentru mine sa vestesc Evanghelia aici. Spre deosebire de Navodari, unde, la Casa de Cultura am avut voie sa mentionez Numele Lui Isus, aici din pricina musulmancelor nu mi s-a permis acest lucru. Mi s-a explicat ca ar fi un afront adus lor si ca in felul acesta le-am pierde chiar de la inceput. Nu as fi crezut ca se poate vorbi intr-un mod atat de minunat despre dragostea lui Dumnezeu pentru cei care Il cauta cu toata inima, chiar daca am avut aceasta interdictie . El este Dragostea divina, raspunsul suprem a lui Dumnezeu pentru nevoile omenirii si acest mesaj a atins extraordinar inimile celor prezenti si cateva femei au hotarat sa aibe un nou inceput.Slavit fie Domnul. 

Prin harul Domnului perioada 25 martie- 3 aprilie, am petrecut-o in Africa impreuna cu o echipa de lucratori din Romania .A fost raspunsul unei chemarii speciale a lui Dumnezeu pentru a fi echipati in lucrarea de slujire. Consideram oportunitatea ce ni s-a oferit un har nespus si rezultatul unui timp indelungat de rugaciuni disperate ca Domnul sa ne dea o ungere noua si proaspata si un foc mistuitor in inimi pentru tara noastra. 

Inca din primele ore , chiar din aeroport, cand am ajuns in Africa de Sud, am simtit prezenta speciala a manifestarii puterii lui Dumnezeu, rod al rugaciunilor credinciosilor . Din prima zi, impreuna cu echipa de lucratori din Romania, sub indrumarea echipei de slujire din Africa de Sud am inceput sa intram in Raul lui Dumnezeu (ca in vedenia lui Ezechiel). Programul a fost foarte incarcat:cu rugaciune, rugaciune si rugaciune, Cuvant, Cuvant si Cuvant... Dar ni se spunea: „Aceasta este doar pregatirea pentru ceea ce veti vedea duminica... Pentru ca duminica veti fi martori la manifestarea prezentei lui Dumnezeu asa cum nu ati vazut vreodata si cum multi crestini, desi si-au dorit-o din toata inima nu au vazut vreodata in viata!” 

Duminica, la ora 6, 30, dimineata, am fost in microbuz, iar la ora 7.00 a inceput primul serviciu divin. La 7.00 dimineata fix- biserica ce numara aprox 3000 de locuri era plina. Se ţineau trei serii de programe unde participau la fiecare in medie 3000 de oameni, iar noi am fost la primul program. Corul bisericii – avea o ungere speciala. Nu era doar un simplu cor artistic ci un puternic grup de mijlocire. Prezenta lui Dumnezeu a fost atat de coplesitoare incat in urma predicii, cand s-a facut chemarea – au venit in fata aproximativ 100 de oameni... Dupa terminarea programului,ei au fost preluati de consilieri speciali pregatiti si dusi undeva in curtea bisericii. Acolo au inceput sa fie invete in profunzime adevarul lui Hristos, si li s-a raspuns la intrebari. 

Intre orele 14 – 19, dupa terminarea celor 3 programe de biserica, am avut ocazia sa vedem cu ochii nostri manifestarea prezentei lui Dumnezeu precum in Faptele Apostolilor si precum, Domnul nostru a promis celor care vor crede in numele Lui „ vor face lucrari mai mari decat Mine, pentru ca lumea sa creada ca Eu v-am trimis.” Seara aceea era numita „ Graduarea scolii de vindecare”. Bolnavii avand diferite afectiuni foarte grave, cazuri care omeneste nu puteam fi rezolvate s-au inscris la Clinica de vindecare. Pe parcursul a trei saptamani li s-a predat studii biblice speciale despre caracterul lui Dumnezeu, in mod special,Dumnezeu Cel care vindeca. In felul acesta, credinta lor a crescut. In aceasta zi de duminica – erau prezenti aprox 800 de bolnavi care au trecut prin Scoala de vindecare, iar acum asteptam cu totii sa vedem manifestarea puterii lui Dumnezeu eliberata datorita credintei lor, dar si prin darurile speciale impartite in Trupul lui Hristos: darul de vindecare ... 

Erau zeci de carucioare cu oameni paralizati, altii adusi pe targi, zeci de oameni cu carje,multi suferind de diferite afectiuni precum cancer,orbi,surzi,diabet,boli ale sangelui,oameni chinuiti de duhuri necurate(ca odinioara la scaldatoarea Siloamului ce asteptau miscarea apei) . Niciodata in viata nu am vazut puterea manifestata a lui Dumnezeu intr-o dimensiune atat de mare!Un om a lui Dumnezeu, trecea printre randurile de bolnavi. Isi punea mana peste ei. Unora le spunea: „ Fii vindecat” pentru altii avea calauzirea de a porunci duhurilor sa iasa. In timp de jumatate de ora s-au petrecut toate acestea. Rugaciunea omului lui Dumnezeu era scurta in public, dar era rodul a zeci si zeci de ore petrecute pe genunchi a lui si a mii de credinciosi. Cei paralizati care zeci de ani fusesera imobilizati se ridicau din scaunele cu rotile si le impingeau. Cei care aveu carje le fluturau in aer ,altii care nu putusera sa-si miste mainile sau picioarele se aplecau, fugeau. Se auzeau strigate: ,,am fost vindecat!”,, acum vad!”. Unii care nu au umbat de ani de zile sau poate niciodata plangeau de bucurie altii sareau de fericire, era o atmosfera cereasca. In spatele a tot ce desfasura fusese multa suferinta, iar in acea zi era Sarbatoarea eliberarii lor de sub puterea robiei bolii si a suferintei. 

Dupa aceasta zi, echipa din Romania, am petrecut trei zile speciale de instruire şi echipare in slujire cu acest om a lui Dumnezeu. Domnul i-a vorbit acestui pastor pe care il foloseste pentru trezirea Nigeriei si a Africii de Sud – sa transfere ungerea spre Romania pentru ca Dumnezeu vrea sa faca si in Romania ceea ce am vazut noi intamplandu-se in Africa de Sud. 

Asa precum a fost scopul calatoriei noastre, credem ca Domnul ne-a dat din focul Lui, o ungere proaspata pentru lucrarea pe care Domnul ne-a incredintat-o in tara noastra. De cand am venit din Africa, noi nu mai putem fi la fel. Stam inaintea lui Dumnezeu si dorim sa umplem prin rugaciunile noastre si cuvantul Sau viu norii Lui astfel incat ploaia tarzie sa se reverse cat de curand, pe pamantul tarii noastre.... In saptamana cand ne-am intors din Africa, ungerea Lui a fost asa de mare peste noi incat atunci cand ne-am pus mana peste o sora de la biserica baptista, ea a inceput sa il laude pe Domnul in limbi, a fost botezata cu Duhul Sfant. Si avem incredere ca prin Duhul Lui aceasta ungere va ramane proaspata in noi. AMIN! 

In data de 16 aprilie – am avut o conferinta avand drept scop incurajarea femeilor lucaratoare din orasul nostru si totodata transmiterea ungerii si vizuinii primite in Africa. Tema conferintei a fost: Traim in cele mai glorioase zile ale Bisericii. Ce trebuie sa facem pentru ca Dumnezeu sa ne foloseasca la maxim 

In perioada lunilor de iarna, pe langa consilierile din cadrul cabinetului de consiliere, am continuat munca la noua carte. Este vorba de un roman crestin psihologic care trateaza multe probleme de actualitate: relatii inainte de casatorie, abuz, avort, divort, consecintele divortului in viata copiilor si partenerilor. Cartea cuprinde peste 500 de pagini si cred ca va avea un impact deosebit in viata celor ce o vor citi. Ne rugam să fie o binecuvantare speciala si pentru cei care îi vom consilia in viitor avand in vedere solutiile biblice care sunt date pentru anumite situatii de viata. Multumesc in mod special Tatalui ceresc din mana Caruia primim orice dar bun si desavarsit caci, dupa multa munca, dedicare, studiu prin citire si prin studii de caz – am ajuns cu cartea la ultima faza a ei: corectura ei. Corectura cuprinde si ea doua etape: parcurgerea textului de la un cap la celalalt de catre autor cu modificarile de rigoare si apoi corectura textului de catre un editor. Cu ajutorul Domnului, cred ca, cel tarziu pana in prima luna din toamna va vedea lumina tiparului. AMIN! 

Motive de rugaciune: 

Dorim ca Dumnezeu sa ne sfinteasca tot mai mult pentru ca astfel sa putem fi folositi la maxim de El in ceea ce ne-a incredintat AMIN 

Sa ne rugam pentru femeile si familiile lor care au avut contact cu Cuvantul lui Dumnezeu in urma grupelor de studiu biblic, a consilierilor si a conferintelor de evanghelizare. Dorim sa-L cunoasca cu adevarat pe Dumnezeu si sa se predea Lui in totalitate. 

Avem nevoie de sprijin in rugaciune pentru proiectele viitoare de conferinte si totodata pentru a finaliza noul roman. 

Va rugam sa ne sustineti in rugaciune pentru copii nostri. Ruth este studenta la Cluj: are nevoie de binecuvantare speciala cu intelepciune, sfintenie si ca Dumnezeu sa se ingrijeasca sa o putem sustine material in tot ce are ea nevoie.
  

Referinţă Bibliografică:
Impreuna lucratori cu Imparatul Imparatilor – familia Seman Ligia si Tibi / Ligia şi Tiberiu Seman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 67, Anul I, 08 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ligia şi Tiberiu Seman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia şi Tiberiu Seman
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!