CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: George Safir         Publicat în: Ediţia nr. 207 din 26 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Îmi eşti drag aşa cum eşti!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îmi eşti drag aşa cum eşti! 
  
N-ar fi vrut să meargă la întâlnire. Nu voia, dar îl trăgea aţa. Oare şi această femeie avea să râdă de el, să-l batjocorească, să-i spună în faţă: “Tu, tu, un handicapat, ai pretenţie la viaţă? M-ai ţinut de vorbă atâta vreme cu ideile tale nenorocite şi acum ai curaj să te prezinţi în faţa mea în... cărucior? Hm, eşti un... ” şi i-a aruncat în braţe o hârtie de 10 lei, după care i-a întors spatele şi a plecat ţanţoşă ca şi cum gestul ei ar fi pus în mişcare întregul univers. Mai păstrează şi astăzi bancnota, ca amintire, ca o dovadă concretă că s-a întâlnit şi el cu o femeie, prima după accident. Să cazi din cer şi să ajungi un paralitic este preţul pe care îl plăteşti pentru curajul de a sfida legea gravitaţiei, de a te întrece pe tine însuţi. În carlinga avionului de vânătoare ar fi trebuit mai întâi să spună o rugăciune, să se smerească în faţa Creatorului, dar el... prima grjiă era să verifice aparatele de bord; ca şi cum nu erau la fel ca în ziua precedentă. N-a ţinut cont de sfatul comandantului de escadrilă care i-a spus de nenumărate ori că ”măiestria vine de sus şi tot de acolo ni se ia”. Avea încredere deplină în pregătirea lui şi în tehnica din dotare. Ceea ce s-a dovedit că n-a fost suficient. Întotdeauna poate apărea ceva neaşteptat. Nu suntem pregătiţi pentru toate situaţiile de urgenţă. Nu mai auzise nimeni de un asemenea accident; să-ţi rupă un fulger, din senin, o aripă şi să mai apuci să te catapultezi, în timp ce avionul se prăbuşea în flăcări, înainte cu doar câteva secunde de a exploda cu o tonă de kerosen în rezervor. Toţi erau de părere că acesta nu putea să fie decât un semn, chiar şi câţiva membri din comisia de anchetă au declarat că aşa ceva nu se mai pomenise, să scape pilotul cu viaţă, chiar dacă... nu va mai putea merge niciodată... Nici astăzi nu s-a împăcat cu această stare de imobilitate a corpului. Mintea îi lucrează, are o sumedenie de idei, dar îi lipseşte jumătatea din el; nu este vorba de partea inferioară a corpului, nu. Este vorba de acea fiinţă, care să-l privească în ochii lui verzi şi melancolici şi să-i spună: ”Îmi eşti drag aşa cum eşti!" 
  
N-a văzut-o decât pe webcam, dar i-a rupt inima. Are ceva misterios în privire, iar vocea e numai bună de adormit copiii şi de vindecat bolnavii. Fie ce-o fi! Hai, la drum, în parc, sub teiul cel bătrân şi plin de floare. De la supersonic la căruciorul cu rotile n-a fost decât un pas. Vorba împăratului: „De la sublim la ridicol...” Ea să fie? Vai, Doamne, ce frumoasă e! Ce mă fac? Deja râde, ba nu, vine spre mine, Doamne, fie-ţi milă! N-o lăsa să vină la mine!... 
  
“Tu eşti, am ştiut asta, am ştiut din prima clipă. Omule, câtă durere ai în tine! Îmi eşti drag aşa cum eşti!” 
  
  
  
  
  
Referinţă Bibliografică:
Îmi eşti drag aşa cum eşti! / George Safir : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 207, Anul I, 26 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Safir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Safir
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!