CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Amintire >  


Autor: Ionel Davidiuc         Publicat în: Ediţia nr. 559 din 12 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

IMAGINI DE GROAZĂ

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
IMAGINI DE GROAZĂ  
 
Imagini de groază îmi zguduie simţirea. . .  
 
S-a clătinat ,,Colosul” şi toată omenirea,  
 
Când ,,GEMENII “, topit-au în pulberea ţărânii,  
 
Atâtea oseminte, trudind pe glia pâinii!. . .  
 
Nemernici, fără minte şi inimă de gheaţă,  
 
Au pilotat demenţii o pasăre de foc. . .  
 
Nu voi uita nicicând această dimineaţă,  
 
Pe care am trăit-o, aproape de-acel loc!. . .  
 
=11 SEPTEMBRIE 2001= Cutremurătoare dimineaţă! Ce vedeam pe ecranele televizoarelor credeam că e un film! S-au năruit turnurile, cei doi zgârâie nori ai NEW YORK-ului, ca două jucării strivind atâtea suflete sub dărâmături! Ce poate face tâmpenia omenească!Doamne, şi eu am fost cu o săptămână în urmă într-o excursie cu Emil, la cascada Niagara, la Statuia Libertăţii, la Capitoliu, iar când am ajuns lângă turnuri, am mers la baza lor şi privind în sus spre înaltul cerului am spus: ,,Iată ce a putut construii mintea omnească! Doamne, câtă putere ai pus în ,,jumara” asta de Om! Numai că el ştie nu doar să construiască, ştie să şi distrugă, foarte uşor, fără scrupule şi totală nepăsare.” Semenii lui pentru el, sunt ,,carne de tun” şi plătitori de impozite ! . . .  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
IMAGINI DE GROAZĂ / Ionel Davidiuc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 559, Anul II, 12 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ionel Davidiuc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Davidiuc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!