AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Ilie Chelariu         Publicat în: Ediţia nr. 556 din 09 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Ilie CHELARIU - ISTORIA RECENTĂ A CUMANILOR ARE NAGAN ŞI CLAPACIOACE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe Dâmboviţa continuă carnavalul pornit la alegerile prezidenţiale din anul 2004, dar eu cred că avem priorităţi mult mai importante decât să admirăm carele triumfale ale partidelor şi clovnii lor care ne oferă zilnic circ şi circ. Câteva zile, m-au frământat nişte gânduri de idei lugubre, chişcate zilnic de televiziunile dâmboviţene, aşa că, pe cale de consecinţă, le-am chitit şi vi le dau în vileag: conform prestigioasei reviste „Tuzgureanu” (un fel de „Nature” românească, dar mai aproape de naturel), o echipă complexă, formată din paleoginecologi, este solicitată să verifice dacă taţii tismănenilor şi patapievicilor nu sunt cumva cumani veniţi de la răsărit, iar dacă da, se recomandă să se facă Procesul Cumanismului, ICR (Institutul Cultural Român) să-şi schimbe numele în ICC (Institutul Cultural Cuman), iar pe lângă Centrul pentru Studierea Crimelor Comuniste să se înfiinţeze Centrul pentru Studierea Crimelor Cumaniste, unde cotroprezidentul (chiar, pe tatăl lui de ce nu-l verifică nimeni dacă nu cumva era, şi el, cuman?) ar putea să-l pună director tot pe proful ăla rusobăseamerican care haleşte comunişti pe pâine la micul dejun.  
 
Dacă se confirmă bănuiala, va trebui să-i dăm dreptate şi marelui istoric Ion Iliescu (cu studii aprofundate în răsărit, de unde ar fi venit cumanii ăştia), care a lansat o interesantă ipoteză despre origini: „The dacs come from the trucks”.  
 
Ca pierderi colaterale pentru cumani, dar important aport pentru istoria lui nea Barzăviezuremânz (şi, firesc, a lui nea Mazăregagicişmen), goebbelşii ăia mici care se dau cercetători şi râmă prin mormintele sfinte ale voievozilor noştri, aşa, zic ei, de kiki, ar trebui puşi în mitilic şi duşi la Muzeul Antipatic, secţia băsei, aripa liiceni şi juvare.  
 
Patria asta de adoratori ai Sf. Salamie, ajunsă sat fără câini, dar foşgăind de securişti palmatori şi cumani smecheri prin ministere şi direcţii ale bugetului, ar trebui să se trezească, deşi credem că e cam târziu. Bântuind printre maidane cu moloz industrial şi majorări-fantomă de salarii şi pensii, afumaţi, din patru în patru ani, cu tizic narcotic de mârţoagă electorală, am ajuns la vorba genialului Bulă, care zicea că ţara este nărodul.  
 
Ce-ar zice nemţii să apară nişte puţoflendări care să scormonească pe sub bucile lui Bismarck, ca să vadă dacă nu cumva e rudă cu personajul ăla din „Doamna şi vagabondul” sau cu dulăul Papadopolinii?  
 
Gluma-glumă, dar dacă nu era noul ministru al culturii, să le dea peste bot, potăile alea trimise la cercetări, pe-un pumn de ţechini, de nişte tipi mult mai babani şi mai adânci, ar fi răscolit, în spiritul lui herr Adolf (he-he, să fi avut el tehnologia ADN!), toate mormintele voievodale. Faptul că a pus botul şi biserica naţională, care i-a lăsat pe cioclii ăia să are prin aşezămintele istorice ca prin bătătura mamiţicii lor, arată că lucarea e mega şi are binecuvântări preafericite, adică Românica a intrat în cacao până-n gât.  
 
Dacă tot le-au dat experţilor ălora o finanţare de cercetare, le sugerăm cumanilor şi juvarelor din spatele lor să sprijine teme mai babane şi mai interesante. De exemplu, să studieze dacă Abraham Lincoln, decebalul şefilor lor, celebrul autor al Pietrei de la Rozetta, a dat sau nu cu parandărătul şi să cerceteze ce e substanţa aia maro de pe turul pantalonilor lui.  
 
Zicea un mare om de spirt că istoria e o curvă. Aşa o fi, dar chiar să-şi ridice poalele-n cap cu toţi cumanii?  
 
Ilie CHELARIU  
Redactor şef „Orient latin”  
Timişoara  
7 iulie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ilie CHELARIU - ISTORIA RECENTĂ A CUMANILOR ARE NAGAN ŞI CLAPACIOACE / Ilie Chelariu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 556, Anul II, 09 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ilie Chelariu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ilie Chelariu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!