CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Ilarion Boca         Publicat în: Ediţia nr. 843 din 22 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Ilarion BOCA - O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: IONEL MARIN - „DINCOLO DE COLINE ALBASTRE”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia LIRIK a editurii ARMONII CULTURALE a apărut, de curând, „DINCOLO DE COLINE ALBASTRE” (versuri) a poetului focşănean IONEL MARIN.  
 
Poetul vrâncean, desprins parcă din piatra munţilor săi, deşi îşi declamă cu dârzenie crezul moral şi artistic, nu impune reguli, ci se mărgineşte cu modestie doar să le arate. El arată calea şi finalitatea ei. Preocuparea pentru revelarea adevărului său este atât de vie, încât el subordonează eticului întregul său demers poetic.  
 
Pentru el, adevărul ultim este reperul absolut. Către acest reper îşi cheamă el semenii, la lumina liturghiei cinei celei fără de taină.  
 
Aşadar, volumul de poezii ''Dincolo de coline albastre'', al poetului Ionel Marin, trebuie citit cu smerenia cititorului de psalmi, dar şi cu râvna căutătorilor de aur sau de perle, pentru că poemele îşi vor dezvălui frumuseţea şi adevărurile lor doar acelora care vor şti să caute dincolo de cuvinte, lumina fără de sfârşit a celei mai mari uimiri: conştientizarea propriei noastre fiinţe şi fiinţări, într-un Univers bulversat de trăiri, de aspiraţii spre un punct final, în veşnicie, eliberaţi definitiv de povara misterului în care ne trăim clipa cea repede trecătoare. –  
 
Ilarion BOCA  
Tecuci  
aprilie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ilarion BOCA - O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: IONEL MARIN - „DINCOLO DE COLINE ALBASTRE” / Ilarion Boca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 843, Anul III, 22 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ilarion Boca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ilarion Boca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!