CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Confluenţe Româneşti         Publicat în: Ediţia nr. 33 din 02 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Ianuarie 2011, la Cenaclul „Vasile Sav” din Cluj-Napoca
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol scris de Carina Drăgaş  
  
Medalionul literar „Arc peste timp-Unirea Principatelor, Eminescu şi noi” 
  
Prima şedinţă din acest an a cenaclului literar „Vasile Sav”, din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr.2, patronat spiritual de Liga Scriitorilor Români, a fost deschisă de Maria Bobină (coordonatorul Centrului), care a invitat grupul vocal-instrumental „Speranţa”, condus de prof. Modest Vişoiu, să-şi desfăşoare programul. Marcând astfel şi împlinirea a 7 ani de la înfiinţarea acestui cenaclu ce s-a remarcat printr-o activitate bogată pusă în slujba promovării culturii.  
  
Grupul vocal, în contextual medalionului literar-muzical „Arc peste timp - Unirea Principatelor, Eminescu şi noi”, a susţinut un frumos program muzical-literar, în care poetul Al. Florin Ţene a citit din creaţiile sale dedicate Poetului Naţional, iar grupul vocal-instrumental a interpretat un putpuriu de cântece pe versuri de Eminescu, unele compuse de Guilelm Şorban. Mini-concertul s-a încheiat cu cântecul Hora Unirii, pe versuri de Vasile Alecsandri şi muzica de Alexandru Flechtenmacher. 
  
Al.Florin Ţene, preşedintele cenaclului a prezentat ordinea de zi a şedinţei care a continuat cu medalionul literar „Prin adevăr învingem o părere”, susţinut, şedinţă de şedinţă, timp de 7 ani de către Aurel Vuşcan, acesta a vorbi despre „Actualitatea gândirii eminesciene oglindită în publicistică”. 
  
Un interesant medalion, datorită expunerilor susţinute de prof.Vasile Sfârlea şi prof. Antonia Bodea, a fost „Memoria calendarului - Rolul scriitorilor şi publiciştilor în pregătirea şi făurirea Unirii Principatelor”. Amănuntele aduse, bogăţia de informaţie, elocinţa celor două cuvântări au fost răsplătite cu vii aplauze de numerosul public prezent în sală. În încheierea şedinţei a urmat recitalul poetic „Eminescu, ca aerul şi seva...”, în cadrul căruia membrii cenaclului: Vasile B. Gădălin, Ionel Andraşoni, Maria Botiza, Gh.Şoptirean, Titina Nica Ţene, Maria Racolţea, Ioan Benche şi Emilia Tudose (care a recitat din poeziile soţului Mircea Tudose), au citit din creaţiile lor dedicate lui Eminescu şi marelui eveniment de la 24 ianuarie 1859. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc miercuri, 23 februarie, ora 11, La Centrul de Zi pentru Vârstnici, nr.2, din str. Decebal nr.21, municipiul Cluj-Napoca. 
  
Karina DRĂGAŞ, Cluj-Napoca, 3 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ianuarie 2011, la Cenaclul „Vasile Sav” din Cluj-Napoca / Confluenţe Româneşti : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 33, Anul I, 02 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Româneşti : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Româneşti
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!