CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Anne Marie Bejliu         Publicat în: Ediţia nr. 507 din 21 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Hotar?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
autor foto: Victoria Anghelache  
 
Privesc balustrada balconului.


 Mâinile tremură.
 Mi-e frică de prăbuşirea ei.
  
De câte ori mă apropii de ea, îmi intră în carne, în inimă, în minte, mă cuprinde şi mă smulge din casă spre niciunde.
 Tata a zidit marginile balustradei. I-am spus mamei, copil fiind, că mi-e frică de goluri. Coşmarul s-a repetat de multe ori, cu balustrada înghiţindu-mi trupul în prăbuşirea ei. Strigam disperată noaptea. Mama mă auzea, mă lua în braţe şi adormeam numai după ce revedeam balustrada că e la locul ei, întreagă, zidită...
  
Viitorul, pentru mine, este iluzie şi iluzia este drogul pe care nu-l aleg, indiferent de cuvintele mari aruncate în vasul cu frumuseţe sălcie, cu promisiuni sterpe.  
Prefer să privesc următoarea arie şi fac primul pas. Dincolo, refuz să alunec. Nici gândul nu-l trimit, chiar dacă mintea mea evadează de multe ori în căutările ei.
 Iubesc grădina numai când sunt afară. De sus, tentaţia saltului în gol e puternică.  
Aşa am făcut în adolescenţă, când inima a tresărit, trupul a frământat dorinţe fireşti. Aşa am făcut atunci când gheaţa de pe muntele Omu, mi-a furat paşii. Tata m-a prins de mâinile pline de sânge şi m-a ridicat... Jos, prăpastia mă aştepta cu bucuria sălbaticului, să mă înghită, să-mi primească trupul abia trezit la viaţă.
 Iubesc natura, iubesc oamenii, iubesc viaţa dar...
  
Balustrada balconului îmi intră în trup, de câte ori mă apropii de ea.
 Aruncare în gol, în căutarea unui vis posibil, a unei împliniri...
 Doamne cât de proastă sunt!
 Am înţeles târziu, după ce am rămas cu braţele goale, că balustrada nu-mi intră în trup ci îmi este simplu hotar între vârste, între gânduri, între secundele aranjate estetic sau nu, în ceasul de aur pe a cărui circumferinţă mă înscriu. Vârstele trupului şi ale sufletului.
  
Privesc balustrada cu ochii larg deschişi.
 Am învăţat să scriu cu fila sprijinită de balustradă. Am învăţat să las cuvintele să ia forma lacrimilor, a zâmbetului, a rictusului, a haosului interior şi a echilibrului, a iubirii şi uimirii, a fricii şi curajului de a fi şi de a rămâne Om.
 Balustrada îmi păstrează fila nemişcată...
 Uneori, balustrada îmi intră în trup, dacă mă aplec prea mult pentru a fotografia mărul. Alteori, stau minute în şir cu fruntea sprijinită de balustradă. Mi-a devenit prietenă.
Din visuri a plecat. A rămas zidită...  
Referinţă Bibliografică:
Hotar? / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 507, Anul II, 21 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!