CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  Hoinar...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se scutură frunzele, precum gândurile dospite în negura clipelor. Se aştern cuminţi sub pasul hoinarului rătăcit în ceaţa de nepătruns a vremurilor.  
Priveşti in ochii timpului şi-i vezi uimirea. Încă, nu s-a obişnuit cu mersul lucrurilor. De la întemeierea lumii nimic nu este cum se aştepta el ... timpul.  
Te plimbi fără ţintă, cu mâinile in buzunarele hainei. Ridici gulerul, frigul umed iţi pătrunde trupul, scuturat de frisoane. Nu ştii de unde vii, te îndrepţi către nicăieri. Cauţi să desluşeşti tâlcul vieţii. Aleile şerpuiesc in labirinturi, nu mai recunoşti drumul spre casă. Haţişurile destinului îţi intind capcane. Îţi freamătă în minte frânturi de şoapte şi imagini rupte din întâmplări trăite ... cândva.  
Hoinar in firul sorţii, te pierzi in inima orologiului ... tic-tac. Se apropie Clipa. Cu ochii arzând de febră încerci, să pătrunzi pâcla groasă. Te aşezi în genunchi şi-ţi umpli pumnii cu frunze..neputinţa de-a trece mai departe.  
Umbre, sclipiri de lumină, se amestecă în mintea ta.  
„Te pot ajuta?” o voce se aude şoptit..  
Ai tresărit..n-ai auzit când s-a apropiat de tine. Spiritul copilului în haine ponosite îţi mângâie fruntea compătimitor.  
„Nu ştiu drumul spre ieşire” îi răspunzi pierdut.  
„Doar tu cunoşti calea. Caută în inima ta ... vei şti. Voi fi acolo, să te întâmpin!”  
Îţi continui călătoria ... Viaţa, o luptă continuă cu tine, cu cei din jur şi lumea întreagă.  
Geamătul surd îl simţi în piept ... tic-tac ... un ritual ireversibil..iţi aduni forţele ... mergi mai departe.  
Hoinarul Timpului pribegind prin iluziile existenţei, fără popas. Cauţi, cercetezi, experimentezi ... te întorci în cochilia începuturilor. Descoperi taine, cauţi răspunsuri ... un singuratic rătăcind spre locuri unde nu există orizont.  
Urci coloana infinitului ...  
În straie albe te-a întâmpinat:  
„Ai găsit calea” i-a întins mâna transparentă. Şi-a deschis aripile imaculate.  
O foaie nescrisă ... un timp început ... stropi de vânt, adiere de ploaie, pe aripi de înger în zbor...  
Hoinar prin Universul Cunoaşterii..  
 
Constantin Camelia  
Noiembrie 2011  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Hoinar... / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 353, Anul I, 19 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!