AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Simona Botezan         Publicat în: Ediţia nr. 560 din 13 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Guvernul va fi dat în judecată de românii din diaspora pentru încălcarea Constituţiei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
USL A REDUS CU 80% SECŢIILE DE VOT ÎN SPANIA ŞI ITALIA 
  
DOAR PATRU SECŢII DE VOTARE ÎN SUA & CANADA 
  
Guvernul va fi dat în judecată pentru încălcarea Constituţiei 
  
FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) aduce la cunoştinţa opiniei publice, sfidarea manifestată de actualul Guvern al României faţă de românii din Diaspora prin reducerea numărului secţiilor de votare în afara ţării. Doar pentru Spania şi Italia acestea au fost reduse cu 80%. 
  
Este pentru prima dată în istoria postdecembristă când un Guvern al României reduce numărul secţiilor de votare în Diaspora. Până acum numărul secţiilor de votare a crescut mereu în funcţie de numărul românilor din Diaspora. Astfel în anul 2004 erau 153 de secţii, la referendumul din mai 2007 au fost 186 de secţii, la parlamentarele din 2008 s-a ajuns la 221 secţii de votare, iar la alegerile din 2009 au fost 294 secţii de votare. Pentru referendumul din 29 Iulie 2012 într-un mod inexplicabil şi fără nici o justificare, Guvernul a aprobat doar 141 secţii de votare pentru toată Diaspora, mai puţine chiar decat în anul 2004 .  
  
Ţinând cont de faptul că din 2009 de la ultimele alegeri şi până acum numărul românilor din Diaspora a crescut considerabil, în condiţii normale şi obligatoriu numărul secţiilor de votare ar trebui să crească şi nu să scadă. In cel mai rău caz ar trebui menţinut numărul secţiilor de votare din 2009. 
  
FADERE atrage atenţia Guvernului României că dacă acesta nu îşi va reconsidera atitudinea faţă de Diaspora şi nu va reveni asupra deciziei de a reduce numărul secţiilor de votare, blocând astfel un drept constituţional, îl vom acţiona în judecată pentru încălcarea fără precedent a Constituţiei şi vom sesiza organismele internaţionale.  
  
A declarat preşedintele FADERE, Daniel Ţecu 
  
Preşedinte FADERE 
  
13 Iulie 2012, Madrid 
  
Daniel Tecu  
  
Presidente FADERE  
  
__________________________________ 
  
Tel: 0034 60 60 60 660 
  
0040 758 840 348 
  
pmailto:presedintefadere@gmail.com 
  
presidentefadere@gmail.com 
  
pressfadere@gmail.com 
  
www.fadere.org 
  
*** 
  
Romanii din Statele Unite sunt solidari cu ambasadorul american la Bucuresti si cu FADERE  
  
Romanii din SUA protesteaza fata de reducerea numarului de sectii de votare in diaspora 
  
Un grup de romani din Statele Unite au adresat pe data de 13 iulie o scrisoare Presedintelui Interimar al Romaniei, Primului-Ministru si Ministrului de Externe prin care se solidareaza cu pozitia ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, exprimandu-si "profunda ingrijorare in legatura cu evolutia situatiei din Romania". 
  
http://www.clipa.com/a4110-Romanii-din-Statele-Unite-sunt-solidari-cu-ambasadorul-american-la-Bucuresti-si-protesteaza-fata-de-reducerea-numarului-de-sectii-de-votare-in-diaspora.aspx 
  
Pentru contact: Pr. Chris Terhes cterhes@gmail.com +1-714-746-0623 
  
Pentru referinta, prezentam scrisoarea integrala in randurile ce urmeaza. 
  
13 iulie 2012 
  
Irvine, California 
  
Catre 
  
Domnul Crin Antonescu, Presedinte Interimar 
  
Domnul Victor Ponta, Prim-Ministru 
  
Domnul Andrei Marga, Ministru de Externe 
  
Stimati reprezentanti ai Statului Roman, 
  
In calitate de romani-americani ne raliem pozitiei ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Excelenta sa Mark Gitenstein, si ne exprimam profunda ingrijorare in legatura cu evolutia situatiei din Romania. 
  
Stirile pe care le citim in presa, criticile internationale la adresa Romaniei fara precedent in ultimii 20 de ani, precum si mesajele conflictuale din partea reprezentantilor Statului Roman ridica mari semne de intrebare asupra directiei pe care a pornit-o Romania. 
  
Ingrijorarea este acum alimentata si de mesajele contradictorii in legatura cu accesul la vot al romanilor din diaspora. 
  
In trecut, domnul Crin Antonescu, actualmente presedinte interimar, a afirmat ca romanii din diaspora ar trebui sa voteze doar daca platesc o taxa in tara. Recent, domnul Marian Mocanu, reprezentantul PSD din Italia, a spus ca “diaspora nu ar trebui sa voteze la referendumul pentru suspendarea lui Basescu” si ca “vom cere suspendarea votului romanilor din diaspora si pentru alegerile parlamentare din Romania”. Intr-un comunicat public, PSD-ul s-a delimitat categoric - si bine a facut - de punctul de vedere “strict personal” al domnul Mocanu, afirmand ca dreptul constitutional la vot al romanilor din diaspora “nu va fi restrans sub nici o forma”. 
  
Astazi, insa, am vazut comunicatul de presa al Ministerului de Externe din care reiese ca Guvernul Romaniei va reduce substantial numarul de sectii de votare pentru romanii din diaspora. Astfel, in Statele Unite, de exemplu, din 28 de sectii cate au existat in 2009, cu ocazia alegerilor prezidentiale, acum vor fi deschise doar 4 (patru) sectii de votare: la ambasada Romaniei din Washington DC si consulatele din New York, Chicago si Los Angeles. 
  
Reducerea numarului de sectii de votare reprezinta in fapt o restrangere a dreptului la vot al romanilor din diaspora care ar dori sa voteze. Aceasta decizie este in contradictie cu asigurarile publice pe care le-ati facut ca dreptul romanilor din diaspora de a vota “nu va fi restrans sub nici o forma”. 
  
Va solicitam pe aceasta cale sa reveniti asupra acestei decizii si sa deschideti cel putin acelasi numar de sectii de votare pentru romanii din diaspora cate au fost la alegerile prezidentiale din 2009, dand astfel cat mai multor romani cu drept de vot posibilitatea sa isi exercite dreptul constitutional de a vota. 
  
Cu stima, 
  
Pr. Chris Terhes – Misiunea Greco-Catolica “Sf. Ioan Botezatorul” Tustin, California; 
  
Presedinte Romanian Greek-Catholic Association 
  
Pr. Calin Tamaian – Parohia Greco-Catolica “Sf. Maria” Los Angeles 
  
Pr. Radu Titonea – Misiunea Greco-Catolica “Sf. Maria” New York 
  
Dwight Luchian-Patton – Clipa Magazine 
  
Vera Luchian-Patton – Clipa Magazine 
  
Vasile Bertean – Cleveland, Ohio 
  
Anca Longodor – Stanton, California 
  
Ioana Ciupe – Anaheim, California 
  
Ruxandra Cartianu – Los Angeles 
  
Diana Voda – South Pasadena, California 
  
Banita Alina – Stanton, California 
  
Edu Daniel Cristian – Stanton, California 
  
Mihai Jurcau – Denver, Colorado 
  
Aurel Vlad – New York 
  
Dan Paun – Costa Mesa, California 
  
Simona Botezan - Miorita USA 
  
Lista de sustinatori ramane deschisa  
  
Fr. Chris Terhes 
  
"St. John the Baptist" Romanian Catholic Mission 
  
Orange County, California 
  
www.sfioan.org 
  
President 
  
Romanian Greek-Catholic Association 
  
www.rogca.org 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Guvernul va fi dat în judecată de românii din diaspora pentru încălcarea Constituţiei / Simona Botezan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 560, Anul II, 13 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!