CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 966 din 23 august 2013        Toate Articolele Autorului

Goana după confort
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
toată lumea aleargă după confort, pentru care e nevoie de cât mai mulţi bani şi care se câştigă din ce în ce mai greu (cinstit!). toată lumea aleargă după confort cu iluzia că aceasta este ultima ascunzătoare a fericirii. e normal ca muncind şi câştigând din ce în ce mai bine, omul să şi beneficieze de condiţii de trai up-to-date. dar scopul, ţelul vieţii noastre pe această planetă care să fie oare? să mâncăm din ce în ce mai bine, să ne îmbrăcăm cu cele mai exclusiviste confecţii, să avem o locuinţă rezidenţială dar şi vilă la mare, vilă la munte, să ne înconjurăm de body-guarzi, aşa să vadă lumea cine suntem sau unde am ajuns?! să ne ducem la serviciu cu automobile de comandă specială sau cu elicopterul? să ne facem deplasările cu avioane personale, să ne cumpărăm câte o insulă exotică în Hawaii, să închiriem câte un apartament de lux în Dubay sau alte excentricităţi de genul ăsta? nu vi se pare prea puţin?  
  
toată lumea îşi doreşte să câştige din ce în ce mai mulţi bani şi să trăiască din ce în ce mai bine dar cine ne arată linia de prea-plin unde, măcar din bun simţ, ar trebui să ne oprim? 
  
fiecare om îşi doreşte să ajungă bogat, din ce în ce mai bogat şi dacă se poate cel mai bogat, zicându-şi că banul poate totul dar, în realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. câţi oameni cu conturile burduşite dar cu sănătatea în pioneze nu ar fi în stare să renunţe la tot ce au numai să-şi recâştige sănătatea?! şi mai este încă ceva: banul în esenţa lui înseamnă şi putere şi puterea co-rupe dar nu tragem nici o învăţătură fositoare nouă sau copiilor noştri. 
  
omul trebuie să se hrănească dintr-o necesitate biologică a firii dar foarte mulţi dintre noi ajung, fără să-şi dea seama, să mănânce numai delicatese la care nu (mai) ajunge toată lumea (sic!) – adică nu din necesitate, ci din plăcere, ceea ce echivalează cu un grav derapaj sau chiar cu căderea într-un viciu. poate dintr-o dintr-o obişnuinţă rău înţeleasă sau din altă cauză. o fi vorba mai mult de orgoliu sau de mai puţină înţelepciune?!  
  
am citit zilele acestea pe internet că o tânără din Anglia şi-a comandat o anume frizură la coafor după care uitându-se în oglindă, nu i–a mai plăcut. şi ştiţi ce a făcut? s-a urcat în maşină, s-a dus într-o pădure unde şi-a turnat un bidon cu benzină şi şi-a dat foc că de-abia au mai reuşit părinţii să o recunoască. o alta, dându-şi întâlnire cu iubitul ei într-o gară şi fiind anunţată în ultimul moment că acesta nu mai vine la întâlnire, face o criză şi se aruncă înaintea primului tren că asta îi era ei mai la îndemână. aici o fi fost vorba de o labilitate cronică, nedepistată şi netratată la timp sau de o programare defectuoasă la „cutiuţă”, la softul personal? 
  
este îndeobşte cunoscut că a mânca bine şi a beneficia de confort, de cel mai înalt grad de confort dacă vreţi, nu înseamnă fericire! şi viaţa nu i s-a dat omului doar pentru atât. şi vita când are ieslea plină cu fân şi găleata cu apă la îndemână, mănâncă, bea, se baligă şi doarme. parcă omul ar trebui să facă ceva mai mult decât atât, nu vi se pare? 
  
ce anume în plus? 
  
dacă tot am ajuns aici, bine este, consider eu, să ne punem întrebări, cât mai multe întrebări şi să încercăm să ajungem şi la răspunsul cel bun că nu este departe de noi. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Goana după confort / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 966, Anul III, 23 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!