CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  Globul de Cristal de Elisabeta Iosif
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
- Comentariu - 
  
Am ţinut în mână , nu pentru multă vreme o carte, asupra căreia mi-am aplecat ochii murmurând sclipitor la toate cuvintele scrise cu judecată sănătoasă. Asta însemnând, apreciere justă la tot ce vrea să spună autoarea; bun simţ, înţelegerea înţelepciunii practice. Globul de Cristal, autor Elisabeta Iosif, prozator, eseist, poet, membru al Uniunii Ziariştilor din România şi al Uniunii Internaţionale a Ziariştilor. Preşedintele Filialei Bucureşti a Ligii Scriitorilor din România. Prefaţa cărţii ; ”Un luminiş în care se numeşte credinţă.” Iată acest turn de veghe al cuvântului scris din sufletul poetei şi prozatoarei Cezarina Adamescu, care o face de fiecare dată cu multă ascultare, cu multă libertate , oricare ar fi domeniul, întotdeauna cu acelaşi respect pentru ceea ce se cheamă lumină, credinţă, cuvânt .  
  
Coperta I, precum şi grafica interioară, are acelaşi autor; Rodica Elena Lupu. Executată în linii simple cu mult rafinament al haşurei, aceste mici desene clare şi limpezi pe înţelesul oricărui cunoscător în arta grafică, fac cinste oricărei cărţi pusă sub semnul tipăriturii.  
  
Citind primele capitole, am continuat fără a face pauză, dându-mi seama că autoarea Elisabeta Iosif, are acea capacitate de a discerne şi a scrie prin propia-i viziune, deconectandu-te spre eficienţă pozitivă. „ În regatul spiritului, nu lipseşte înţeleptul şi sunt ... destule personaje cu puteri supranaturale ... Aş vrea însă să le descoperiţi singuri ... Cititorule, să nu mă bănuieşti ca te-am dezamăgit ! Dacă vei crede că eşti victima unei înşelătorii a zeilor, înseamnă că eroarea se află în tine ! „ Iată preambulul cărţii Globul de Cristal, mărturisit de către autoare, cu nenumăratele frământări sufleteşti sub semnul întrebării:” Unde au plecat zeii ? Întotdeauna m-a fascinat acea cufundare în fântâna de apă vie ale mitologiei !”  
  
În lumea de astăzi cu nenumăratele şi imprevizibilile transformări şi mari frământări ne punem întrebarea şi căutăm să cunoaştem . Zeii, vor rămâne pentru noi precum pasărea Phoenix; ca o dorinţă intangibilă .Pentru mine, zeii, sunt un mister. Sunt convinsă că au existat şi au pornit să traverseze de-alungul şi de-alatul mările şi oceanele, deşi genetic fiind din veche civilizaţie, au dat întotdeauna, dulceaţă pentru curioşi şi ispită pentru fricoşi.  
  
Povestirile din Globul de Cristal , te ajută prin excelenţă să mergi la copilăria adevărată în care toate lucrurile sau poveştile îţi sunt de interes, îţi sunt adevărate şi îndrăgite. Povestirile din Globul de Cristal sunt pilduitoare şi pline de adevăr; adevărul văzându-l în noi prin atitudinea noastră - adică - de a fi în pace cu semenii noştri. De a înlătura orice amărăciune răutăcioasă, orice furie, mânie sau strigăt de vorbă înjositoare. Terminând această carte de citit am răsfoind-o din nou, de la început la sfârşit. M-am oprit pe rând; la prefaţă, la grafică, precum şi la textele autoarei. Mi-am zis; Să fii cu acelaşi har autorule, multe merite ai prin tot ceea ce ai scris aici fiindcă ai redinţa adevărată şi ai împărtăşit-o şi celor ce o citesc; Cuvântul bun al Tatălui nostru Ceresc, ce ne dăruieşte din Îmăpărăţia Sa: Focul, Soarele şi Apa .  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Globul de Cristal de Elisabeta Iosif / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 267, Anul I, 24 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!