CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 290 din 17 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Gheorghe P. Lăzanu-Mânzaţi şi filosofia religiilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Gheorghe P. Lăzanu-Mânzaţi şi filozofia religiilor 
  
Cunoscutul publicist, ajuns la vârsta înţelepţilor, fiind nonagenar, Gheorghe P.Lăzanu, este din nou în librării cu o interesantă carte, intitulată “FILOSOFIA religiei creştine şi religiile lumii- Teza religiilor “, apărută la Editura Napoca-Star, 2011. Această temă autorul a mai abordato, însă se obsearvă stăruinţa domnului Gheorghe P. Lăzanu de analiza din toate unghiurile problema religiilor lumii, apariţia lor în contexte istorice şi teritorii geografice diferite. 
  
Cartea este structurată în capitolele:”Prolog “, “ Scrisoare deschisă către Omenire “, “Capitolul I-Dumnezeu a dăruit cunoscutele şi necunoscutele civilizaţiiei omenirii contemporane. Simbolul credinţei “, “Capitolul II- Creştinismul. Religia credinţei creştine.“,”Capitolul III- Religiile lumii fără Dumnezeu “, “Capitolul IV- Aprecieri ale oficialităţilor despre cărţile lui Gh.P.Lăzanu având această temă “ şi cartea se încheie cu eseul ”Omenirea meditează la viitor “. 
  
Textul cărţi este frust, concentrat, aducând interpretări originale despre apariţia vieţii pe pământ şi rolul lui Dumnezeu în “făurirea planetei noastre Pământ “ şi “Viaţa pe planeta noastră “. 
  
Creştinismul este abordat din punctual de vedere al voinţei lui Dumnezeu. Citatele din Biblie sunt aduse ca mărturie la afirmaţiile sale, explicându-le şi interpretându-le. 
  
Se subliniază faptul că religia are un rol important în educaţia omului şi mai ales al tineretului. 
  
Aşa cum subliniază Mihaela Bocu, Gheorghe P. Lăzanu reprezintă, după Revoluţia din Decembrie 1989, cazul extrem de interesant al poetului şi intelectualului creştin-ortodox care ... propune o conciliere între religii. 
  
Prin această carte Gheorghe P. Lăzanu a mai adăugat o filă la multipla sa operă pusă în slujba culturii. 
  
În încheierea acestor rânduri, doresc nonagenarului publicist viaţă lungă şi putere de muncă de a mai aduce noi contribuţii la completarea operei sale. 
  
Al.Florin ŢENE 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Gheorghe P. Lăzanu-Mânzaţi şi filosofia religiilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 290, Anul I, 17 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!