AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: George Roca         Publicat în: Ediţia nr. 1200 din 14 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

George ROCA prezintă: LA UNIVERSITATEA DIN ORADEA A APĂRUT O REVISTĂ DE SOCIOLINGVISTICĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
în luna martie 2014, la Oradea, a apărut primul număr al „Revistei de sociolingvistică”, sub îndrumarea d-nei lector universitar Dr. Valerica Draica. În urmă cu trei ani aceasta a înfiinţat şi a îndrumat „Cercul literar de Sociolingvistică”, al studenţilor filologi, unde aceştia au avut posibilitatea să facă dovada măiestriei lor scriitoriceşti, prezentând la şedinţele lunare articole cu o tematică diversă, la început, apoi îndreptându-se din ce în ce mai mult spre domeniul sociolingvistic.  
 
Revista va avea o apariţie semestrială, în care studenţii de la Litere să trateze subiecte specifice de sociolingvistică, eseuri despre limba, cultura şi tradiţia românească, dar şi articole în care să fie explicate unele probleme din ortografia noastră actuală.  
 
D-na coordonator, profesoara Valerica Draica, afirmă în articolul introductiv al revistei că „Cercul de Sociolingvistică încearcă să abordeze această disciplină nouă şi modernă, care s-a dezvoltat în secolul al XX-lea. În acest sens, activităţile noastre urmăresc să dezvolte o serie de abilităţi necesare să înregistreze şi să aprecieze relaţia dintre limbă şi societate, diversitatea sau unitatea lingvistică, determinate de anumiţi factori sociali, să diferenţieze formele de existenţă ale limbii în raport cu grupurile sociale care o folosesc, să comenteze varietăţile de exprimare a acestora şi să localizeze interlocutorul după modul de a vorbi”.  
 
Redactorul şef, studenta, Renata Uşvat, prin articolul ei din primul număr, doreşte să prezinte anumite schimbări din noul DOOM 2: „Spre deosebire de un dicţionar obişnuit, această prezentare are şi caracter corectiv, atrăgându-se atenţia asupra formelor considerate greşite, care trebuie evitate”. Astfel, „Revista de Sociolingvistică” este o nouă apariţie în peisajul orădean universitar, cu scopul de a surprinde evoluţia dar şi statornicia limbii române într-un context continuu de internaţionalizare a limbilor.  
 
„Avem speranţa că publicaţia noastră, timidă pentru început, coloră în întregime, chiar dacă are un cuprins redus (doar 12 pagini), se va bucura de-acum de aprecierea multor studenţi filologi, pe care îi aşteptăm cu noi articole pentru a putea edita un al doilea număr până la vară!” mai afirmă cei din conducerea redacţiei ineditei reviste.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA prezintă: LA UNIVERSITATEA DIN ORADEA A APĂRUT O REVISTĂ DE SOCIOLINGVISTICĂ / George Roca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1200, Anul IV, 14 aprilie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!