AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  George Nicolae Podişor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Coadă la îngeri şi ciocli  
 
(vis actualizat)  
 
Aerul din sângele Anei martirizate se scurgea încet prin pânza de paianjen încremenită între ziduri. Devenea respirabil doar când conectarea prindea adierea şi depărta liniile paralele şi verticale, curbate sau ondulate din căuşul aflat sub privirea iscoditoare a ţigăncii cocoşate ... (Cealaltă evă, piranda cu ghiocul, vrăjitoarea şi chiromanta cerşetoare de la intrarea în tinda bisericii, de-o ştia tot cartierul şi-o tot implorau ai şetrei ca să mai şi mintă şi să nu recunoască mereu adevărul dintre linii, să se ţină la preţ!). Apoi, acestea învăluiau ca un smog în zori turla bisericii, de nu se ştia nicodată de unde vine dangătul. Ameţiţi de noxe, îngerii îndârjiţi se buiau între ei cu penelul şi distribuiau durere cu nemiluita doar într-un colţ de tablou, pedepsind nedreptatea. Dintr-un vas cu anafură şi apă sfinţită aflat la îndemână şi tare colorată în roşu, lichidul picura pe tâmpla altarului şi lua trup de rugăciune chicotind în smerenie. Miros de mirt şi floare uscată de ghindă căzută de la butoniera cavalerului cu acelaşi nume, visat de toate evele care-şi părăsesc adamii acuzându-i de spurcăciune şi prefăcută credinţă ... Ăştia din urmă erau carevasăzică unşi cu toate alifiile, vântul le sufla departe mistriile şi poloboacele. Clondirele prinse cu aţă de gât, pline cu ocru şi golite pe jumate erau ţinute să boteze clopotul - precum marinarii, vapoarele. Erau aşteptaţi clopotarii să se aşeze la rând, fiecare urmând celuilalt să (-i) tragă de sfoară ... Nu mai fusese asemenea înghesuială la angajare pentru că totul fusese ţinut în mare secret ... Nici clopotarii vechi nu mai veneau, cineva dăduse în vileag tărăşenia la o publicaţe locală cu ferpare şi ciocli: posturile vacante au fost blocate, cei din schemă care isprăviseră şomajul pentru a nu-şi uita îndemânarea, au ales funia de la clopotniţă ...  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George Nicolae Podişor / George Nicolae Podişor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 775, Anul III, 13 februarie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 George Nicolae Podişor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Podişor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!