CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  Gânduri pentru Eminescu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dacă uneori mi-a lipsit inspiraţia în a scrie sau a picta o ilustraţie la poezia ta, niciodată nu mi-a lipsit buna mea intenţie de a fi în stare să te preamăresc prin cuvânt şi desen. Semenii mei dragi ce-mi vor savura bunele intenţii, să mă judece ! Totdeauna am avut în minte preafrumoasa ta poezie şi îngerescul chip, de la care am simţit mobilizarea sufletului – fapt mult folositor pentru mine. Îndemnată de dorinţa mea sfântă, te-am caligrafiat într-o modestă carte ,, Avem nevoie de Eminescu ,,. Am scris-o înconvoiată de plăcere dar şi de greaua sarcină de-a aduna desen după desen – ilustraţii la poeziile tale, la semenii care te-au iubit şi au vorbit despre întraga ta operă – asemănându-te pe drept cuvânt unui mere creator al acestei lumi spirituale. Încă din copilărie prin dumnezeescul tău har, ai adunat înţelesul poetic din rugăciuni, colinde, doine populare de dor, cătănie şi haiducie, din basme în proză dându-le forma cea mai felurită asemeni pământului prin planta sa dumnezeească – grâul; asemeni lumânărilor topite luând forme diferite când o modelezi cu mare grijă; asemeni olarului care modelează lutul cu mare dragoste în cele mai felurite imagini. Poezia ta, este asemeni pruncilor care sunt binecuvântaţi de părinţii lor spre a sluji credinţei; frumosului pentru învăţătură şi cultură; iubirii de neam şi pământ strămoşesc – asemeni iubirii de mamă care i-a dat viaţă. Tu, eşti cel dintâi şi cel din urmă poet pe care-l rostesc toţi cei vorbitori de limba română şi nu numai. Poezia ta este rostită, atunci când pomenim cuvântul ţară, când pomenim cuvântul mamă, când pomenim cuvântul iubire. Poezia ta, cântă frumuseţea naturii, a apelor şi bolţii stelare, al cântecelor de păsări ce urcă la ceruri. Prin poeziata, opreşti dorul pripeag fiindcă prin sufletul tău a ars lacrima plină de emoţii şi recunoştinţă faţă de Maica Domnului pentru harul primit . Tu, eşti ca o frunză de laur ce înconjoară frunţile celor ce scriu. Eşti o adevărată biblie de rugăciuni scrise din toate suferinţele tale neştiute. Eminescul meu cel drag Stâlp în scrisul românesc, Eşti arhiereu în rang În genunchi te preţuiesc.
Referinţă Bibliografică:
Gânduri pentru Eminescu / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1111, Anul IV, 15 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!