CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  Gânduri în rânduri (27 februarie 2013)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Unde şi când am apucat pluta şi am alunecat pe apele deznădejdii, ştie doar Domnul.
Acolo, undeva, pe ţărmul necunoaşterii se plimba un om cu ochii din filele timpului. Răsturnat pe plută, timpul meu anunţa ploile şi fulgerele îşi încercau tăria alergând prin trupul meu, prin inima mea, prin sufletul meu. Au alergat până când au devenit unul singur.
El, unicul, a prins în arcuirile lui Culoarea.
Nu am uitat mâinile pline de boboci sângerii după ce am prins viaţa prin gheaţă până când am simţit pământul întărit al lunecării în haos. M-am strecurat atunci prin braţele tatălui şi am reurcat fâşia de zăpadă îngheţată. Ochii au prins seninul cerului şi din toată întâmplarea cu fire de lunecări în haos am păstrat acel senin. Au urmat alte lunecări prin oraşul cu cerul de plumb topit în vieţile fără şir ale oamenilor trişti. Rar vezi pe străzi viaţa pe chipul oamenilor. Mai mult prinzi moartea pe chipul celor ce-şi târăsc tălpile prin universul plimbat de la o cuşcă la alta.
Regulile îşi pierd logica iar tâmplele pulsează frustrări infinite în portretele din expoziţia fără vânzare a umanului.
Totuşi...unde şi când am apucat pluta şi am alunecat pe apele deznădejdii, ridicând ca într-un spasm apa cu vâslele visului şi ale speranţei.
Unde şi când am regăsit Credinţa în poarta albelor reînceputuri ale fiinţei.
Poate atunci când braţul tatălui mi-a ridicat trupul chircit în frica alunecării în haos sau când în braţele mele, copilul tigru luase culoarea cenuşii pe chip iar inima lui alerga năucă sub palma mea. ochii lui mă căutau. Ochii lui mari cât două ochiuri de izvor, ochi de culoarea infinitului Iubirii Lui... Atunci a ieşit din cenuşă şi mi-a zâmbit. A zâmbit cerului strecurat printre gratii. Mi-a sărutat inima. Şi eu i-am sărutat inima pentru că şi-a continuat drumul alături de mine încă trei ani.
Unde m-am rătăcit din calea fulgerului şi unde şi când am răsturnat carul nevoilor în hăul adânc al căutărilor.
Unde acum îmi este iubirea, când îmbrăţişez geometriile aerului.
Stau şi aştept pe stânca valorilor ivirea zorilor.
Dincolo de viaţă începe răsăritul soarelui sau mai este timp aici, printre vâslele frânte ale umanului.
 

Referinţă Bibliografică:
Gânduri în rânduri (27 februarie 2013) / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 789, Anul III, 27 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!