CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 528 din 11 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

Gânduri de seară...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poate că m-am trezit într-o lume pe care nu o înţeleg. Viaţa mea se desfăşoară asemeni unei hiperbole, păstrând distanţa constantă între momentele pe care le parcurg în grabă... dar, în acelaşi timp, având ca focare de referinţă momentul naşterii şi pe cel al morţii. 
  
Am fost tentată să mă gândesc mai ades la moarte decât la ceea ce las în urma mea. Regretul meu pentru ziua de ieri este că nu am reuşit să am încredere în propria-mi valoare. Mereu am crezut că voi fi călăuzită de cineva, de acolo, de SUS, iar rolul meu ar fi doar să car în spate pietre de moară, iar când genunchii nu mai pot să mă ducă pe drumul vieţii, îngenuncheată să îmi înalţ privirea spre cer şi să fiu în sfârşit eliberată...  
  
Impulsul de moment l-am avut mereu. Acea *sclipire* pe care presupun că o au toţi oamenii în momente de cumpănă mai mult sau mai puţin dificilă. Însă întotdeauna am cedat gândurilor pe care raţiunea mi le cernea ca o ninsoare densă pe creier. Fireşte că acel impuls, ascultat, ar fi adus o modificare benefică sinuozităţii drumului meu.  
  
De ce trebuie să fim atât de raţionali? De ce nu ascultăm îndemnul interior atunci când luăm decizii? Aşa e şi cu dragostea! O simţim, o experimentăm ca fluid ce ne străbate corpul fizic şi ne electrizează anumite sinapse nervoase (acei fluturi din piept), apoi încercăm să o domolim, să o anihilăm, prin gândurile raţiunii! Cine spune ce este drept şi ce nu? Cine decide ce trebuie să simţim? Nimeni! Nu avem decât poteca pe care am pornit şi care duce spre acelaşi focar al hiperbolei.  
  
Înţelegerea lucrurilor simple mie îmi pare un mister. Caut ceea ce se ascunde în spatele banalului, în spatele urâtului, caut frumosul şi sămânţa de iubire sădită în fiecare lucru sau fiinţă ce ne înconjoară.  
  
În viaţa de zi cu zi sunt o umbră. Mă strecor printre oameni, îi observ, îmi place să îi ajut, să îi ascult şi să încerc să îi înţeleg. Observ obrazul crispat al omului ce simte durere în suflet, dar şi privirea adâncă a unui om ce simte durere fizică. Trecerea mea pe lângă ei devine ca un foşnet de frunze împinse de o pală de vânt. Dacă reuşesc să le îmblânzesc focul ce le arde sufletul sau trupul mă simt şi eu împlinită. Şi totuşi... Câteodată caut un semn, cât de mărunt, că umbra mea s-a lipit de ziduri, de podea, de piatră. De multe ori observ fisuri pe care le astup cu lacrimi.  
  
Nu mă pricep la vorbe, dar ştiu să îmi exprim sentimentele prin fapte. Sunt convinsă că o mângâiere pe spatele palmei, sau o atingere sinceră pe umăr poate valora mai mult decât o mie de vorbe. Am trăit astfel de clipe, în care atingerea a stins şi cele mai nărăvaşe împotriviri... Am fost privită cu ochi blânzi şi calzi de oameni care mi-au arătat, pentru o clipă, adevărata lor faţă. Am fost liniştită de atingerea plină de iubire necondiţionată a unui câine, a unei pisici şi chiar a unei păsări... Cunosc deci trăirea. Am reuşit să găsesc ceea ce nu reuşeam să văd: Iubire!  
  
Egoism sau doar gânduri de seară?! Împărtăşesc celor ce citesc o parte din sufletul meu... 
  
- va urma -  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Gânduri de seară... / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 528, Anul II, 11 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!