CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Anne Marie Bejliu         Publicat în: Ediţia nr. 851 din 30 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

gânduri de seară 29 aprilie 2013
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


dezbrac una câte una veşmintele îndemânării în a-mi ascunde durerea, bucuria, nevoia de tăcere. mângâietoare alternanţă de nevoi, de strigăte inutile bulzuri de mine răsfirând florile unei primăveri mult aşteptate.
îndelung răbdător îmi este sufletul într-o alternanţă de uri, de iubiri dorite sau nu, pe arşiţa pământului.
câmpurile râd soarelui, ploilor, gem în arsura fulgerelor. precum ele, şi eu îmi sunt. tablou firesc al unei naturi nedescrise poate, încă, în imaginile deformate ale oglinzilor care mă înconjură.
spun şi strănut în pumn că versul, magul Scris m-a salvat din mlaştina unei neputinţe de a nu mă mai urî cu forţa biciului din mâna Domnului. acum e întuneric. aştept Lumina care-mi este mereu învelişul dintâi în fiecare început de treaptă. înrobită de aşchiile din crucea frământărilor, culeg spin cu spin, coroana de gânduri. le aştern neuitând să le trec prin floarea inimii. înflorirea devine un tablou neterminat în care oase de gânduri aştern nuanţele atent în ritmul darabanei valorilor mereu în schimbare.
într-o primăvară în care unu şi trei adună roadele celor 44 de ani de zbateri, aprind candela şi îi privesc lumina. e un dans fără reguli. gândul, sufletul sunt dirijori îndemânatici. uneori respir complet. alteori uit. ochii însă, poartă respiraţia până la capăt...
 

Referinţă Bibliografică:
gânduri de seară 29 aprilie 2013 / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 851, Anul III, 30 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!