AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 540 din 23 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

GÂNDURI DE SEARĂ...3
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A plouat... Arşiţa nopţii s-a mai stins... Doar mirosul ploii îmi gâdilă nările şi mă dezbracă de trecut. Ploaia merge de minune cu jazz-ul. Sunt copleşită de emoţia cu care mă dezmiardă clapele de pian. Cânta "Keith Jarrett - Be My Love". Îmi aminteşte de filmul "Somewhere in time"... L-am revăzut de câteva ori şi tot nu m-am răcorit de lacrimi...  
  
Oftez adânc şi-apoi privesc spre interiorul vieţii mele. Un aer ceţos şi rece mă petrece. Nu ştiu ce caut. Liniştea? Urmăresc o rază de lumină îndrumându-mi paşii. Fantasme de gânduri dansează în juru-mi ca ielele. Unele sunt doar amintiri, altele sunt vise. Din când în când le mai încurcă paşii o umbră de neîncredere. Nu se opresc, dar simt cum le bate inima în piept şi zămbetul le piere timp de o clipă. Se-nlănţuie din nou în jurul meu potrivindu-şi mai straşnic ritmul. Mă las purtată de dansul lor şi raza de lumină se transformă într-o pajişte însorită. Retrăiesc imaginile întipărite în memorie... Sunt aproape de Peleş, pe poiana pe care regina Maria obişnuia să se plimbe... Ating florile sălbatice cu aceeaşi dragoste ca ea. Privesc zborul de fluturi şi vulturul ce schiţează rotocoale ca fumul unei pipe. Mi-aş fi dorit să trăiesc în acele vremuri...  
  
Mă învârt, cu mâinile întinse, cu ploaia scăldându-mi faţa fericită. Simt că trăiesc din nou! Suspinul ploii s-a pierdut pe clapele pianului, iar nebunaticele mele iele s-au transformat în sânziene! Iar eu mă strecor lângă ele să mă scald în rouă... până la răsărit de galben soare! 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
GÂNDURI DE SEARĂ...3 / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 540, Anul II, 23 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!