AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 534 din 17 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

Gânduri de seară...2
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
2  
 
Caut răcoarea după-amiezilor de vară, când timpul se opreşte pentru câteva minute, încremenit în eternitate. Mai răzbate din când în când un foşnet plăcut, o piatră zdrobită sub talpă, un tril chemând asfinţitul.  
Se apropie de mine un gând stingher. Îl las să mă macine, să îl simt până în creştet şi-apoi voi şti dacă îl ascult. E simpla nevoie de spaţiu, de singurătate. Adopt poziţia omului cult, cu mâna sprijinind bărbia, răsuflu adânc, apoi îmi încep agonia.  
- E imposibil! îmi zic rumegând speranţe deşarte ce s-au prins într-un dans fără ritm în jurul capului meu. Dovadă sunt tristele mele încercări din anii ce s-au stins în trecut. Acum sunt batrână, e prea mult să cred c-aş putea lua-o de la-nceput... Să-ncerc poate să adaug, să şlefuiesc ceea ce prea puţin am cunoscut. Asta da!  
Mai răsfoiesc o pagina de internet, căutând o părere, un indiciu. În ultimul timp am observat că, atunci când urmăresc o idee, mi se arată inspiraţia, aşa cum îmi place să-i spun, fie sub forma unui titlu, fie sub forma unui cântec, fie imagini sau cuvinte înţelepte afişate pe bloguri... Nu descopăr încă ceva care să mă ajute. Îmi verific e-mail-ul şi, surpriză, subiectul unei discuţii pe un forum internaţional mă aduce mai aproape de întrebările mele.  
- Poate... Aş putea încerca...  
Încerc să mă autodescopăr.  
- Până la urmă ce ştiu eu să fac?  
Am avut mereu pretenţia să mi se spună la ce mă descurc cel mai bine, ca să ştiu spre ce să mă orientez. Am primit de multe ori laude, încurajări, aprecieri, însă momentul de glorie s-a scurs destul de repede şi apoi am rămas din nou dezorientată.  
- Am făcut-o şi pe-asta! cam aşa gândesc după fiecare reuşită...  
Spunea cineva, înţelept, că nu contează atât de mult atingerea scopului cât drumul spre el. Nu am reţinut expresia exactă, însă ideea mi s-a părut foarte greşită la început. Păi, lupta în sine e dedicată unui ţel! Atingerea lui reprezintă finalitatea consacrării eforturilor mele susţinute... Şi totuşi, când te vezi sus nu mai priveşti în urmă. Ai o privelişte superbă în faţă, dar şi multe căi pe care abia acum le descoperi. Aici intervine ambiguitatea mea! Cum poţi şti pe care din ele să apuci? Aici intervine şi, din păcate, neîncrederea mea în forţele proprii.  
- Dacă pornesc pe un drum greşit? Dacă realizez mai târziu că drumul de alături era mai drept? Dacă descopăr mai târziu că nu mă aşteaptă la capătul drumului ceea ce mi-am dorit?  
Suprim raţiunea sperând că, de această dată, va alege impulsul.  
Problema e când o porneşti pe un drum care se uneşte pe alocuri cu alt drum. Poţi face faţă la două scopuri? E ca proverbul cu iepurii... Şi revine raţiunea, sfârtecând orice încercare de schimbare spre instinct sălbatic, natural...  
- Pot să o fac! Vreau să o fac! Încă nu ştiu dacă Trebuie să o fac! Să o fac?  
 
- va urma -  
 
Referinţă Bibliografică:
Gânduri de seară...2 / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 534, Anul II, 17 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!