AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  GÂNDURI DE NOAPTE (SAU) CUM SE ÎMBLÂNZESC INSOMNIILE (III)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

MOTTO: E necesar să fie împărtăşite şi gândurile nesemnificative. Altfel n-ar putea fi desprinse cele esenţiale.  

 

Dumnezeu ne-a dat Limba Română şi un Învăţător-Titular, în numele Său, care să ne-o înnobileze peste vremi şi peste vremuri - pe MIHAI EMINESCU  

***

La o emisiune tv., o persoana şcolită, frustrată că nu convingea, a izbucnit în a spune: „...eu am citit un vagon de cărţi!”. I s-a replicat că acest privilegiu îl datorează ilustrului său tată. Eu i-aş fi spus eruditului că, din păcate, a omis de la lectură tocmai cartea care te învaţă să nu spui câte cărţi ai citit, ci doar să înlesneşti deducerea acestei performanţe cantitative.

***

Cei care-şi clamează şcolile urmate şi cărţile citite îşi contabilizează minereul şi nu metalul preţios ce ar trebui să rezulte din respectiva masă eterogenă.

***

Sunt cărţi care bogăţia ţi-o sporesc şi cărţi care te sărăcesc.

***

La profitul capitalului de stat bâzâie muştele, iar la cel al capitalului privat – bondarii.

***

Modestia se ţine cu cheltuială mică, fudulia – cu risipă.

***  

 

De ţi s-a-ntâmplat un rău,  

 

Nu-L huli pe Dumnezeu,  

 

Ci te-alină c-o-ntrebare:  

 

Răul ăsta-i cel mai mare?  

***  

Dascăl virtuos nu e cel care câştigă, cu o minoritate de elevi, fel de fel de competiţii şcolare. Elevii pe seama căror îşi ridică respectivul profesor statuie proprie cer puţin efort de la el, fiindcă mintea acestor copii e deschisă, e absorbantă. Succesele minime ale celorlalti copii - din păcate, majoritari - dau măsură reală măiestriei didactice a mentorului de la catedră.  

***  

La "vârsta a treia" poţi întoarce brusc capul după o femeie frumoasă...Nu mai eşti în pericol de-a ţi-l pierde.  

***  
 
Cea mai comună ipocrizie a bărbatului vârstnic e argumentul că admiră femeia tânără doar ca pe o capodoperă a Creatorului.  

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 
Referinţă Bibliografică:
GÂNDURI DE NOAPTE (SAU) CUM SE ÎMBLÂNZESC INSOMNIILE (III) / Gheorghe Pârlea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 681, Anul II, 11 noiembrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Pârlea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Pârlea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!