CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: George Baciu         Publicat în: Ediţia nr. 542 din 25 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

GÂNDURI DE LA MARGINEA LUMII III.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fiecare e singur. Chiar şi atunci când logica sa epileptică se converteşte în credinţă. Şoaptele capătă chip de eveniment şi timpul defilează pe nostalgia unei lumi fără ideal.  
  
Fiecare e singur. Priveşte nimicul din el, aprinde lumânarea în cimitirul propriei definiţii, surâde ca o formulă plină de senzaţii disperate şi îşi lustruieşte viciul de a se crede „aşezat în centrul universului” . Şi tocmai când antinomia gurii dă la iveală saliva – singurul martor rămas al sărutului – se înfăţişează moartea hrănindu-l cu aceeaşi singurătate ce se înfipsese în oase la naştere. 
  
Fiecare e singur. Atât ca ipoteză, cât şi ca soluţie. Dar savoarea singurătăţii, deşi necesară, are sens numai în refugiul lacrimii cu care-l trăim pe Dumnezeu.  
  
*** 
  
Întorcând spatele timpului am înţeles ce înseamnă cunoaştere. O suferinţă cu faţadă de formulă şi temelie de trăire în idee. Pe ruinele judecăţilor se sfârşeşte muzica nimicului cu pretenţie de Fiinţă îmbrăţişată verbal de transcendenţa inimii definită pleonastic antiraţionalism. 
  
Dealtfel, imperialismul legii morale din mine şi tăcerea răbdării – ca meserie fără destin – sunt contemplarea socratică a Daimonului revoltat de patul biologic al ispitei materiei care suferă. 
  
Există, totuşi, o rădăcină a haosului pe care orice om o cuprinde în vidul său statistic al gândirii prin interjecţie. 
  
*** 
  
Sunt carnea uscată a Ideii prin care se prelinge complotul de dinaintea zicerii. Am mucegăit pe tăcerea tâmplei cu suspin de rugăciune şi mi-am subţiat metafizicul în ridul senzaţiei.  
  
Compasiunea lucrurilor mi-a ştirbit marginea ca pe-o vitalitate a întâmplării supusă urletului devenirii ...  
  
Libertatea din oase tuşeşte romanul materiei orgolioase în gângurit ca un EU absurd devenit capriciu. Mă presimt, mă foşnesc, mă constat o biografie prinsă de mână de genunchii cu care te sprijini de copacul din tine. 
  
Îmi gust postul din buze şi mă sprijin de tonalitatea fenomenelor obosite de dezgusturi. Nu e nevoie să fugi după Dumnezeu. Doar copiii se mai pot căţăra de haos. 
  
GEORGE BACIU 
  
Referinţă Bibliografică:
GÂNDURI DE LA MARGINEA LUMII III. / George Baciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 542, Anul II, 25 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Baciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Baciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!