CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: George Baciu         Publicat în: Ediţia nr. 536 din 19 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

GÂNDURI DE LA MARGINEA LUMII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă loveam în delirurile mele ca de un felinar frustrat de întunericul din preajmă. Viaţa mi-e asemenea unei prăvălii pline cu obiectele ontologiei tale, a căror identitate stă în etichetă.Afară, metafizica prezentului suspină ca un asasin graţios, violat de o victimă discretă. 
  
Ce infern mă picură peste emoţiile epidermei? Ce rai îmi mântuieşte şomajul sufletului? Sforăitul gândurilor e ca un excitant inofensiv ce mă descompune spre a-mi concilia ortodoxiile aşternutului în care îmi osândesc liturghiile desfătărilor. 
  
Îmi gândesc senzaţiile. Dar mă repudiază religia. Instinctele îmi atată supleţea, plăcerile – nedesăvârşirea, sexualitatea – ştiinţa. Devălmăşia perversă a raţiunii mă aruncă în monotonia digestiei. 
  
Tocmai de-aceea moartea îşi schimbă cravatele, trăind angoasa alegerii şi meditându-şi putreziciunea. Fiindcă ea doar trăieşte, pe când eu exist. Îmi uzez deliciile înclinaţiilor „ şi (vorba lui Cioran) mă gândesc la un Eleusis al inimilor ce numai sunt înşelate, la un Mister limpede, fără zei şi vehemenţele iluziei.” 
  
*** 
  
M-am înzăpezit pe sânul morţii mele încât nu mai am sfârşit, asemenea oraşului cu noaptea la gură, împotmolit în invazia insomniilor aţipite în pleoapele lehuzelor din bordeluri. Nimeni nu-mi parcurge nimicul febril ce-mi admiră conştiinţa şi care înfrumuseţează nebunia necesară fiecărei fapte. Zadarnic încearcă mintea a mă substitui lumii, fiindcă nu ştiu ce viciu trebuie să aibă un om pentru a preface intimitatea disperării lui în hipnoză a finitudinii. 
  
Mi-am aruncat oasele în cimitirul pasiunilor, lepădându-mi zornăiala sinuciderii, refuzând rugăciunea către zeul batjocorit metafizic de ipocrizia coapselor tale care mă izbăvesc pentru a mă ofili. 
  
*** 
  
Am văzut oameni fericiţi şi trişti. Priveam prin ei şi le admiram, ca pe-o putreziciune născută din pudoarea sufletului, templul indiferenţei. Ce rost ar mai avea milostivirea? Mă afund în milă şi le mângâi orgoliile ca pe-o călugăriţă ce se supune emoţiilor, ca unei pietre ce refuză Biserica. E numai deşert... În cutia aceea de lut prin care furtunile de nisip dansează molatec nemaigăsind nicio oază. Nici instinctele nu mai sună în catedrala copiilor din flori. Ce ar putea fi trupul fără suflet? Un obiect sunând a gol printre genunchii unui Dumnezeu decadent. Este acesta un motiv ca unul din noi să iubească pe furiş? 
  
GEORGE BACIU 
  
Referinţă Bibliografică:
GÂNDURI DE LA MARGINEA LUMII / George Baciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 536, Anul II, 19 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Baciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Baciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!