CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Aurel Avram Stănescu         Publicat în: Ediţia nr. 202 din 21 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Gândirea unui zburător
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Prietena nu vrea s-o mai polenizez.. e drept nici eu nu am chef dar m-a întărâtat un fluture bezmetic, care alerga din floare în floare. Cred că ameţisem de aroma ardeilor… sau a vinetelor? Sau mai degrabă mă încurcase mirosul castraveţilor. Adevărul este că parfumul dovleceilor e irezistibil, galbenul dărâmă! Mi s-a păstrat un pahar plin pe care îl ofer gentil unei frumuseţi locale şi plec mai departe. 

Câţiva trântori se încurcă printre pătlăgele care, de ruşine au întârziat să se înroşească. Busuiocul la loc de cinste îşi etalează floarea albă, imaculată şi, emană o mireasmă ameţitoare, cu un trecut nestins numai dacă încerci să-l stropeşti iar cimbrul îi îmbie pe ceilalţi zburători să guste din culoarea albastră a cupelor împrăştiate în reminiscenţe de secole. 

Doi bondari se îmbulzesc să guste din lăptişorul unei mătci prea generoase şi, otrăviţi de mirosuri, nu vor să-şi mai dezlipească aripile de pe ea. O pipăie într-una, nu catadicsesc să-i lase şi pe alţii, ce aşteptă la rând, cu toate că aud bâzâitul nemulţumiţilor în cor, deranjant, ca o ameninţare venită dinspre universuri 

Parfumul mentei ce sălăşuieşte prin gradină nu poate fi identificat de oricine iar florile gri-albăstrii îmi umplu paharul într-un pipermint clasat şi catalogat prin calificativul ‘’excelentă băutură răcoroasă, slab alcoolizată’’ după care pot pleca zburând în zigzag. 

Crizantema, împărăteasa sufletului îşi desfăşoară splendoarea franjurată, cu graţia nestăpânită a unei inimi pierdute . Gălbenelele, mici, insistente, se înfig neiertătoare ca nişte străjeri puşi să pască şi să spele picioarele împărătesei pregătită pentru marea confruntare cu simţurile tremurătoare. 

Ia te uită! Mă urmăreşte o gâză mignonă, frumoasă şi elegantă, cu puful abia ieşit din tremurul nopţii. O voi atrage în pliurile unei floricele şi tremurând amândoi de încordare o să-i mototolesc platoşa şi-i voi morfoli pistilul ei de neegalat până la pierderea oricărui vârtej de gând. 

Şi apoi vom fugi în lumea largă… 

 

Lui Ioan Lilă 

Referinţă Bibliografică:
Gândirea unui zburător / Aurel Avram Stănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 202, Anul I, 21 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Aurel Avram Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Avram Stănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!