AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Suzana Deac         Publicat în: Ediţia nr. 321 din 17 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Gândăcelul îndrăgostit de un fir de iarbă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Gândăcelul îndrăgostit de un fir de iarbă 
  
Zilnic vizita gândăcelul iarba... şuşoteau dezinvolt despre natură, râdeau în soare fără griji apăsătoare, până într-o zi, când el s-a agăţat de firul de iarbă, care se unduia involuntar. 
  
Gândăcelul călca iarba cu lăbuţele firave, se prindea de ea, o tatona cu perişorii sensibili şi se trăgea pe ea tot mai sus... firul de iarbă se înclina spre pământ, se lăsă apăsat de paşii mici, dornici de măreţie... el se avânta cu putere şi mai sus, spre vârful ierbii, călcând-o cu mângâieri dulci pe mijloc şi la decolteu, până reuşi să escaladeze întregul corp înalt şi subţire, care se unduia de astă dată nu în adierea de vânt, ci sub greutatea paşilor săvârşiţi. 
  
Într-un final gândacul ajuns în vârf, se uita la iarba captivă prin dăruire. Ea se apleca în stânga, apoi în dreapta, mişcată de emoţie, de desăvârşirea clipei, iar gândacul îşi dezvelea pieptul în toată splendoarea sa către soarele regal, era în culmea fericirii pentru izbândă. Fala lăsând în urmă sentimentele. 
  
Suzana Deac 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Gândăcelul îndrăgostit de un fir de iarbă / Suzana Deac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 321, Anul I, 17 noiembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!