CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Antologie >  


Autor: Gabriela Genţiana Groza         Publicat în: Ediţia nr. 804 din 14 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Gabriela Genţiana GROZA - ÎN JOCUL PRIMELOR IUBIRI

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sfioşi ghiocei-
se-nfiripă din slove
frumos început
 

Locaşul librăriei clujene „Diverta” invită la petrecerea unor clipe speciale când au loc lansările de carte. Pe lângă cei interesaţi de un autor sau altul, sosiţi la eveniment, se apropie de locul ademenitor al noutăţii, şi cei aflaţi în acel moment printre standurile doldora de tomuri.  

Lansarea începe... doamna Mariana Enache, prietena scriitorilor, desfăşoară pas cu pas intrarea în lume a noului volum! E un nou născut, un pui de scriere care va fi ridicat pe braţe de condeieri mai vechi. Rostesc aprecieri asupra calităţii povestirilor şi a versurilor din volum, scriitorii Constantin Zărnescu, Ştefan Melancu şi subsemnata, Gabriela Genţiana Groza. Este cartea „Primele iubiri” care cuprinde creaţii ale membrilor cenaclului „Nicolae Labiş” de la Şcoala Generală „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca.  

Argumentează ivirea scrierilor elevilor de care se ocupă în cenaclu, poeta Teodora Jurma, care a prefaţat cartea şi doamna profesoară Cecilia Chinde, atente la acurateţea exprimării autorilor în mirabila limbă română.  

Întâlnirea de suflet, deosebit de emoţionantă, cu copii talentaţi se încheie admirabil în acordurile de chitară strunită cu talent de domnul profesor Dan Leonard şi glasurile angelice ale fetelor din grupul vocal al şcolii. Cântul lor mângâie inimile ascultătorilor, cărţile se însufleţesc şi vibrează împreună cu ei. Le-am dedicat celor care au creat delicatele clipe, câteva gânduri în versuri.  

Când primăvara-a anunţat
Că vine neîntârziat,
Mă bucur ca să întâlnesc
Filon de suflet românesc.  

Elevi şi dascăli îndrăgesc
O slovă scrisă şi-ndrăznesc
Să lase urme de neşters,
În povestire sau în vers.  

Cu drag cuvintelor le-au dat
Veşmânt frumos, înmiresmat,
Ce mâine fi-vor amintiri
În cartea „Primele iubiri''.
---------------------------------------
Gabriela Genţiana GROZA
Cluj-Napoca

martie 2013
 

Referinţă Bibliografică:
Gabriela Genţiana GROZA - ÎN JOCUL PRIMELOR IUBIRI / Gabriela Genţiana Groza : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 804, Anul III, 14 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gabriela Genţiana Groza : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Genţiana Groza
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!