AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Gabriel Dragnea         Publicat în: Ediţia nr. 668 din 29 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Gabriel Dragnea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Încărcat cu o conştientă povară, aproape genetică, ideea de suficienţă. Meritul nostru, poate singurul este acela de a fi o trestie gânditoare. Sărmanul Pascal. Dar, din păcate cu un mecanism al gândirii îndeajuns de lent, de ruginit şi inexact pentru a cântări normele şi valorile ce trebuie acumulate şi înţelese. Supralicitarea meritelor personale, infime şi, în fond normale în procesul de autodepăşire, nu este decât factorul principal de obstrucţionare a propriei voinţi. „Sunt deasupra tuturor”. Privirea plină de nesaţ, aruncată de sus nu-mi provoacă ulterior decât o stare de nesiguranţă. O ameţeală în perpetuă creştere. Şi cine se va obosi să-şi ridice pleoapa pentru a mă vedea? Un gigant în dorinţă şi totuşi atât de pierdut într-o societate obscură şi mediocră.  
 
Din lipsă de fapte.  
 
Mă declar optimist în privinţa salvării mele ca om organizat şi organizator. Şi primul pas a fost făcut. Suficient şi totuşi nu destul.  
 
Câte dimineţi s-au născut în jurul trupului letargic ratând cele mai frumoase răsărituri! Blestemate fie lenea şi lejeritatea, surori ale pierderii timpului şi ale destrămării de sine! De-ar fi doar acestea! Le-aş putea ucide dintr-o singură lovitură printr-un act de voinţă şi altfel ar sta lucrurile. Nu am mai purta chiar atât de des şi aproape de noi povara aceasta, aproape genetică, automulţumirea născătoare de suficienţă, blestem al omenirii.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Gabriel Dragnea / Gabriel Dragnea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 668, Anul II, 29 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gabriel Dragnea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriel Dragnea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!