CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Violetta Petre         Publicat în: Ediţia nr. 243 din 31 august 2011        Toate Articolele Autorului

Fundul de ochi-fragment de roman
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fragment din romanul ''Fundul de ochi'' 
  
Nimeni nu-i dăruise până acum nici măcar un zâmbet şi totuşi nu visa...mâinile lui escaladau sânii mici cu sfârcurile umflate de dorinţă şi atingerea aproape că o durea; a încercat să se smulgă din îmbrăţişarea aceea venită brusc, odată cu momentul când soarele îşi prăbuşea trupul în mare, contopindu-se cu neărginirea. 
  
Nici măcar nu ştia cine este. Se întâlniseră pe plaja de lângă hotel Bucureşti acolo unde era spuma celor de bani gata.Ea făceam plaje de când se ştia în locul acela liniştit şi mult mai curat decât oriunde altundeva , el...din întâmplare. Venise la mare cu un grup de motociclişti la un festival de rock la Mamaia. 
  
Era lumea după lume adunată acolo , pe nisipul ce tânjea după răcoarea înserării...Genţianne fusese invitată de nişte colegi de-ai fiicei ei- rockări înrăiţi. 
  
Devenise fan, John Bon Jovi şi se ducea la mai toate concertele rock de peste tot... 
  
În seara aceea nu a vrut să se ducă ...avea o presimţire , aproape auzea repetititv: ''nu te duce, nu te duce!'' 
  
Îşi astupă urechile instinctiv...dar, în van, căci strigătele veneau din gând, obsesiv şi ameninţător...A privit oglinda în care se machia şi a început să zâmbească ştrengăreşte.Şi totuşi, de ce îi erau ochii împăienjeniţi de lacrimi? 
  
-Ei, şi-a zis , ce gărgăuni îmi mai umblă prin mintea asta bolnavă a mea! Despica mereu firul în patru şi-i era ciudă că îşi făcea mereu zile negre singură, fără ajutorul nimănui... 
  
S-a îmbrăcat toată în alb, o rochiţă de pânză topită, scurtă, cu volane , şi-a pus cercei din perle albe, la gât o perlă-lacrimă şi o brăţară fină din aur alb cu perle mici, ovale... 
  
Sandaua argintie cu toc înalt întregea tabloul minunatei femei blonde din oglinda din hol...era încă tânără, deşi împlinise 55 de ani...Subţirică, cu talia de adolescentă, se privea cu ochii aceia albaştri cu gene lungi pe care îi moştenise de la bunicul ei ... 
  
-Eşti încă frumoasă, doamnă, gândi Genţianne admirându-şi picioarele albe, fără vinişoare sparte, cu pielea fină de catifea... 
  
Se rupse din momentul de narcisism care o euforizase şi plecă în fugă pe scări...urcă în maşina proaspăt spălată şi demară în trombă...cine mai era ca ea? 
  
Oraşul o primi cu străzile curate, cu lume puţină pe străzi, dar cu o circulaţie infernală; vara se circula greoi, periculos şi rareori trecea o zi fără un accident, două sau mai multe...dar, Genţianne avea o poftă de viaţă cum nu mai avusese de multă vreme...era ca după o moarte din care se trezise şi vroia să trăiască la maxim, să iubească, să se dăruiască toată , să simtă ceea ce nu simţise niciodată... 
  
Transmitea prin toţi porii dorinţa ei de a iubi şi a fi iubită astral, dincolo de omenesc...ştia că este în stare de aşa ceva şi va găsi cu siguranţă pe ''acel'' unic, special, doar pentru ea şi aşteptarea ei... 
  
Va urma 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Fundul de ochi-fragment de roman / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 243, Anul I, 31 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!