CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Vocatii >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 890 din 08 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

FUEGO ŞI MIRABELA DAUER - definiţia ce poate fi dată prieteniei născute din muzică
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deseori ne intrebăm ce este prietenia? Câte schimbări poate provoca şi mai ales cât de sinceră şi durabilă poate fi aceasta? 
  
Poate că atunci când transcedem dincolo de partea materială a prieteniei, când conştientizăm şi acceptăm că ea reprezintă cea mai de preţ relaţie interumană şi că doar prin ea afirmăm că esenţa lumii stă în oameni, putem spune că insăşi prietenia este lumina existenţei. 
  
Bazată pe reciprocitate şi dependenţă emoţională, pe respect şi echilibru, preietenia e mai mult decât ar putea descrie cuvintele. Iar atunci când o prietenie se naşte din dragostea pentru muzică, din puterea acesteia asupra vieţii, e cert că va dăinui peste ani. 
  
Astfel a luat fiinţa legătura de colegialitate şi prietenie dintre Mirabela Dauer şi Fuego. Cântecul i-a legat, pasiunea Mirabelei pentru a descoperi şi ajuta tinerii interpreţi afalţi la început de drum, precum şi dorinţa de a fi alături în conturarea destinelor unor artişti valoroşi. Prietenia lor s-a legat în timp, ajugând astăzi să se concretizeze într-o colaborare. 
  
Un duet care vorbeşte tocmai despre identitatea artiştilor, despre modul în care muzica prefigurează viaţa, trasând, pe acorduri de muzică veritabilă, direcţia şi identitatea artei, prieteniei şi a admiraţiei . 
  
Piesa “Priveşte-mă!“ este compusa de Paul Surugiu, iar versurile îi apartin poetei Carmen Aldea Vlad, fiind inclusă pe ultimul material discografic editat de Fuego, dublul CD “O lacrimă de cântec“, lansat în cadrul turneului de primăvară din acest an. 
  
Mirabela este, alături de Paul Surugiu, unul dintre acei artişti care dăruiesc căldură. Dacă ar fi să omitem întreaga activitate, tehnica vocală incontestabilă, succesele şi toată panoplia de şlagăre ce au devenit embleme pentru muzica românească, am realiza că Mira, aşa cum o numesc cei apropiaţi, transmite sensibilitate, făcând astfel să îndeplinească acea misiune nescrisă pe care un artist o primeşte atunci când îmbină talentul cu munca, este înzestrat cu acea fărâmă ce poate contura şi formula arta. 
  
Mirabela Dauer este etalonul unei generaţii, piesele sale devenind în timp, coloane sonore pentru existenţe şi adevărate bijuterii ale genului pop românesc. Iubeşte şi trăieşte cu înflăcărare muzica şi dorul, viaţa, transformându-si întregul parcurs într-o melancolie, pe care au dormit stelele. 
  
“Paul Surugiu este un artist de mare valoare şi pentru sufletul lui de prieten am acceptat cu bucurie să cânt o melodie în duet cu el si să colaborăm atât de armonios, dând formă şi substanţă prieteniei noastre. Mă bucur pentru tot ce i se întâmplă frumos unui om frumos.” (Mirabela Dauer) 
  
Colaborarea dintre cei doi va continua, ei având actualmente în proiect şi alte cântece. Totodată, prietenia lor va sta sub semnul muzicii şi al respectului pe care un artist ajuns la maturitate îl poartă pentru un punct de referinţă al artei pop româneşti, fiind un exemplu elocvent despre nobleţea pe care acest sentiment fără margini îl conferă omului, dăruind, tot prin sunete, o sursă nesperată de inspiraţie, trăire, emoţie. 
  
“Nobleţea sufletului e constituită de puterea prin care poţi oferi celor din jurul tău din căldura tainică a prieteniei. 
  
Mirabela este una dintre acele persoane pentru care limitele sunt inexistente, pentru care prietenia e tot şi care face, ca în fiecare moment, să te simţi onorat că faci parte din cercul său de interes. I-am mulţumit şi o voi face în permanenţă pentru tot sprijinul acordat, pentru sinceritatea ei şi pentru faptul că întreaga comoară a muzicii româneşti e mai strălucitoare datorită glasului său. 
  
Prietenii apropiaţi inimii mele, fie că sunt artişti sau nu, îmi oferă linişte si echilibru, fiind alături de mine, dezinteresat, în drumul acesta haotic, în lumea decepţiilor şi a frivolităţii. La rându-mi înapoiez sincer stări, clipe şi cuvinte alese, căci fără doar şi poate, prietenia e simbolul înţelepciunii, e lumina şi tihna. E linişte !” ( Paul Surugiu – Fuego ) 
  
Referinţă Bibliografică:
FUEGO ŞI MIRABELA DAUER - definiţia ce poate fi dată prieteniei născute din muzică / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 890, Anul III, 08 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!