CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  Fuego la Gala Premiilor de Suflet în Sănătate Mintală
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Un gest săvârşit natural, din suflet, poate avea, pentru o altă inimă, aflată în imposibilitatea de a găsi lumina, o importanţă supremă.  

Şi mai ales atunci când societatea condamnă orice abatere involuntară de la canoanele prestabilite.  

Un gest din suflet nu caută o recompensă, dar când acesta este perpetuat, timp de 19 ani pe aceeaşi filieră, recunoaşterea vine ca o completare firească.  

Astfel, în seara zilei de 18 octombrie 2012, în Bucureşti, la Hotelul Marriot, a avut loc cea de a VII-a ediţie a " Galei Premiilor de Suflet în Sănătate Mintală ".  

In cadrul galei au fost premiate persoanele care şi-au adus contribuţia în sănătate mintală.  

La eveniment a fost prezent şi Fuego, alături de colegele şi prietenele lui, Mirabela Dauer şi Maria Dragomiroiu.  

Prezentat de Andreea Marin Banicăşi de doctorul Cristian Andrei, promotorii acestei gale, Fuego a fost impresionat de toate momentele serii, de implicarea şi devotamentul celor premiaţi şi le-a dedicat un poem :  

"V-a trăit destinul ca pe-o frunză,  

Cel mai scurt poem ce se putea,  

Vi s-a dat ordin să trăiţi lumina,  

Şi-aţi încercat să impliniţi porunca grea...  

Căci dragii mei, oameni ai Cetăţii, oameni de bine, găsescu-vă o singură vină: că-n bobul lacrimii turnaţi prea multă lumină.  

Va felicit pentru stoicismul şi puterea cu care sprijiniţi această cauză, şi le cântaţi, cu iubirea şi interesul vostru, versurile din capodopera celor nesinguri, capodopera iubirii aproapelui.  

Căci " dar din dar se face Rai ", iară sufletul poate primi doar dăruind din imensitatea lui, ajutor nestingherit şi iubire."  

Fuego, este cel care schimbă frumuseţea muzicii în binele sufletesc pentru semenii săi.  

La final Fuego a interpretat doua piese, " Norocul meu" şi " Cântaţi cu mine", spre bucuria celor prezenţi care au simţit sinceritatea şi atingerea cântului de suflet.  

Puţini sunt capabili să exprime cu atâta sinceritate iubrea, prietenia, apropierea de oameni şi dragostea de ţară. „Dă-mi Doamne, viaţă, ca să pot cânta”, crezul interpretului adorat de românii de pretutindeni, el, Fuego, este glasul incărcat de dorul şi dragostea faţă de cei ce au în piept o inimă română.  

Această gală umanitară vine ca o completare naturală pentru munca depusă de cei care fac din fiecare moment al existenţei lor un simbol de ajutor pentru ceilalţi, iar Fuego le-a cântat celor nesinguri şi discret, s-a implicat în acest proiect umanitar remarcabil.  

Referinţă Bibliografică:
Fuego la Gala Premiilor de Suflet în Sănătate Mintală / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 657, Anul II, 18 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!