CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Vocatii >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 865 din 14 mai 2013        Toate Articolele Autorului

FUEGO face spectacol la O DATA-N VIATA, pe TVR1, vineri 17 mai
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Artiştii îşi conturează, prin natura fiinţei lor, noi identităţi, noi imagini, având capacitatea de a se reinventa şi de a configura noi ipostaze, în concordanţă cu firea şi genul abordat.  

Există modalităţi diferite de exprimare pentru fiecare, dar atunci când ideea, voinţa şi talentul găsesc mediul propice pentru a se desfăşura, nu poate rezulta decât spectacol.  

Pe acest concept s-a fundamentat şi emisiunea "O dată-n viaţă", care s-a născut dintr-o viziune inedită a omului de televiziune Titus Munteanu, ce a fost ulterior montată şi aplicată de o echipă de profesionişti, condusă de Elise Stan. Show-ul reuşeşte, de peste 5 ani, să îmbine spectacolul cu muzica populară, tradiţiile şi valorile autentice cu arta pe care personalităţile invitate au reformulat-o, într- o manieră proprie, păstrandu-le pe toate nealterate.  

Astfel, în ediţia de vineri, 17 mai, începând cu ora 21.00, pe TVR 1, emisiunea " O dată-n viaţă", moderată de Iuliana Tudor, are onoarea să îl prezinte pe Fuego într-o ipostază specială. O experienţă pe care acesta a trăit-o pentru prima dată reprezentând în show zona Olteniei, împreună cu doamna cântecului popular oltenesc, Steliana Sima.  

Alături de el, printre concurenţi se vor afla şi indrăgita Ozana Barabancea, artist liric şi o prezenţă exuberantă, care va reprezenta zona Ardealului, fiind acompaniată de preotul Cristian Pomohaci, precum şi solistul Alin Pascal, care v-a aduce în studio cântecul maramureşean cu Lupu şi Cornelia Rednic.  

În cadrul emisiunii, Paul Surugiu v-a pregătit mai multe surprize. Printre acestea se numără şi un duet special realizat împreună cu Ozana, inspirat din piesa "Cine scârţâie fântâna", interpretată iniţial de Tiberiu Ceia, şi preluată ulterior şi de Paul.
De asemenea, un alt moment deosebit va fi acela în care Fuego va interpreta, într-o manieră proprie, duioasă, apreciată de toţi cei prezenţi, o piesă monunentală din repertoriul uneia dintre cele mai pregnante figuri ale întregului tablou muzical românesc, Ioana Radu. Cantecul “De la moară pân’la gară” va fi readus în atenţia colectivă de către Fuego, care nu a pus în interpretare doar tehnică şi emoţie, ci şi o parte din sufletul său, aducând astfel, un omagiu doamnei distinse a artei populare româneşti, Ioana Radu.  

Finalul emisiunii îl va prezenta pe Fuego împreună cu maestrul Nicolae Botgros, care vor completa întreaga desfăşurare de forţă artistică cu o bijuterie populară, reorchestrată virtuos de maestru, şi transpusă maiestuos de către Paul, balada "Dor, mă dor, ochii, mă dor".  

Urmăriti aşadar, vineri, 17 mai, de la ora 21.00, postul public de televiziune pentru un spectacol cum doar o dată-n viaţă vă este dat să priviţi.  

 

Asociaţia Culturală "REGAL D'ART "  

 

Referinţă Bibliografică:
FUEGO face spectacol la O DATA-N VIATA, pe TVR1, vineri 17 mai / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 865, Anul III, 14 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!