CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  FUEGO - DRUMUL CATRE ETERNITATEA ARTISTICA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Ascultă, priveşte şi taci!... 
  
Ascultă, să-nveţi să vorbeşti, 
  
Priveşte, să-nveţi să clădeşti. 
  
Şi taci, să-nţelegi ce să faci... 
  
Ascultă, priveşte şi taci!„  
  
(Ion Minulescu, A XI-a poruncă) 
  
Fuego – “Drumul către eternitatea artistică ... ” 
  
Emoţia muzicii şi freamătul poveştilor cântate. O rugă visată. Toate vor desăvârşi atmosfera, vor împlini arta, luminând concertul ce va rămâne cu siguranţă, un lait motiv al primăverii, o amintire specială pentru toţi cei ce vor fi parte din el. 
  
Turneul de primăvară ce va debuta în acest an pe 20 martie şi va poposi în 11 oraşe, va fi o premieră pentru publicul lui Fuego. Spectacolele se vor desfăşura într-o altă regie, iar publicul va fi inclus in program, fiind pus pe un plan superior, iar ulterior, cu sprijinul editurii Anamarol, acesta va fi recompensat cu alte emoţii, adunate în cuvinte, măsluite de tipar şi intitulate simplu, „cărţi de suflet”. 
  
„O lacrimă de căntec” e un simbol pentru cel ce, printr-un talent nemăsurat, descoperă căldura inimii, şi prin sensibilitatea cântecelor şi a versurilor sale, aduce lumii substanţă şi împlinire, ritm şi simţiri unice. De asemenea, concertul în sine va fi o lacrimă cu cântece speciale, o rugă adresată dragostei şi existenţelor pline de cadenţe nepreţuite. 
  
Iată cum conturează Fuego,în câteva idei, acest periplu marcat de farmecul primăverii, de apariţia florilor şi de lumina care îmbracă lumea într-o altă mantie : 
  
“Spectacolul “O larimă de cantec” îmi oferă, din nou, posibilitatea de a mă întâlni cu cei ce simt şi respiră iubirea, ce fac altar cântecului de dragoste şi primesc, fără menajamente, mesajele pe care muzica şi poezia mea le insuflă. 
  
Călătoria prin ţara sufletului meu, pentru publicul ce mă aşteaptă, mă responsabilizează, şi mă determină să vă aduc în dar, cele mai frumoase refrene, prezentate într-o nouă formă, precum şi bijuterii muzicale imprimate special pentru acest turneu. 
  
Vom da împreună o altă nuanţă serilor minunate în care ne vom întâlni, încercând să ne bucurăm de mirajul dragostei, de minunile vieţii şi meandrele destinului de artist, de puterea pe care iubirea o aşează asupra noastră. 
  
Ar fi greu ca ceva sau cineva să egaleze numărul de recorduri şi trăiri intense pe care le-am căpătat, în ani, pe parcursul turneelor de iarnă şi de primăvară din ţară. 
  
Tocmai de aceea, revin cu o fericire complexă, pentru care cuvintele ar deveni infime dacă ar încerca să o descrie, în toate aceste locuri, care mi-au fost şi îmi sunt alături în inimă şi pe drumul meu către eternitatea artistică. Acest turneu vă este dedicat pe deplin, vouă, celor ce zilnic îmi transformaţi viaţa într-o piesă fascinantă şi destinul într-o verosimilă “lacrimă de cântec”. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
FUEGO - DRUMUL CATRE ETERNITATEA ARTISTICA / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 764, Anul III, 02 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!