AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Fuego a înălţat lampioane pe cer, pe ritm de colinde, la Baia Mare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fuego a păşit ieri în Maramureşul istoric, pe tărâmul de poveste unde valorile româneşti sunt nealterate şi unde sunt păstrate tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun. 
  
În zi de praznic luminat, de Sfântul Nicolae, artistul a concertat în Baia Mare, răspunzând invitaţiei domnului Mircea Dolha de a deschide seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. 
  
Astfel, Fuego a cântat în centrul oraşului colinde de suflet de pe ultimul său album " Ne-am născut într-o colindă", album ce deschide cupola învolburată a acestor zile magice şi care făureşte, prin cântecele ce îl compun, o tainică legătura cu sărbătorea şi cu emoţia perioadei. 
  
Peste 5000 de oameni au fost prezenţi în Piata Centrală din Baia Mare unde au răsunat piese de suflet, colinde tradiţionale, şi de unde au răsărit pe cer sute de lampioane. 
  
Fuego a lansat pe cer, alături de cei prezenţi, lampioane ce au înlocuit artificiile, dar care au întregit pe deplin atmosfera, redând practic simbolului Naşterii Mântuitorului piedestalul cuvenit, prin lumina împânzită pe cer în sute de particule şi prin acordurile fermecate ale muzicii şi ale glasului său, într-o zi de iarnă veritabilă. 
  
Asoc. Regal d'Arts 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Fuego a înălţat lampioane pe cer, pe ritm de colinde, la Baia Mare / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 707, Anul II, 07 decembrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!