CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 817 din 27 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Fuego a cucerit, cu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


Încă o seară din turneu s-a aşezat în tabloul amintirilor pe care Fuego le adună in periplul său muzical prin ţară, cu al său concert de primăvară "O lacrimă de cântec".
De această dată, s-a oprit la Bacău, în oraşul cu aromă bacoviană, în timp de iarna târzie, continuând astfel, seria minunatelor serate pe care le daruieşte publicului său fidel, ce nu conteneşte să îl aprecieze, să îl răsfeţe cu aplauze şi imense buchete de flori.
Pe 27 martie 2013, Sala Ateneu a Filarmonicii " Mihail Jora" din Bacău a pulsat împreună cu armoniile pieselor pe care Fuego le interpretează în spectacolul ce s-a desfăşurat şi în acest caz, cu casa de bilete închisă.
Una dintre cele mai speciale reprezentaţii ale acestui turneu s-a jucat in Bacău, căci clipele s-au scurs fără menajamente, dăruind perenităţii, un nou moment memorabil. Pe lângă melodiile noi, incluse pe materialul discografic recent lansat, artistul a cântat şi refrene vechi, iar programul a beneficiat şi de interpretări deosebite, ce nu erau înglobate in repertoriu.
In timpul concertului, Fuego a primit un biletel pe scenă în care i se semnala că pe 27 martie se implinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Emoţionat, cu gândul la tărâmul magic care l-a desăvârşit pe Grigore Vieru, care respira
şi a trăit româneşte, artistul a fredonat două strofe din " Pentru ea", melodie a cărei versuri poartă semnătura poetului nemuririi şi linia melodică a lui Ion Aldea Teodorovici.
Totodată, pe 27 martie fiind şi ziua mondiala a teatrului, artistul a afirmat:
" Într-o zi atât de încărcată de freamat istoric şi
simţiri lăuntrice, mă simt onorat că am putut fi pe scenă, sărbătorind împreună cu publicul meu aceste două evenimente unice.
Şi pentru că teatrul e parte a vieţii mele, am ales să îl celebrez în locul în care el se consumă. Iar Bacăul mi-a demonstrat că are un public cald, receptiv, care primeşte cu entuziasm noutatea, asimilând-o rapid. Mă bucur că am reuşit, prin acest turneu, să le aduc oamenilor o bucurie, câte o serată de cântec, un moment unic pe care, din spusele lor, nu îl vor uita foarte curând."
Şi pentru ca întreg actul artistic să fie realizat, în final, îndrăgitul
cântăreţ şi-a prelungit programul, cântând pentru cei prezenţi mai mult decât era preconizat, ceea ce dovedeşte că Bacăul are un public ce apreciază valoarea, muzica românească şi munca depusă de un artist ce va rămâne în imensul tom al muzicii autohtone, ca fiind un destin ce se dedică scenei, în lacrimi de cântece.  


 
A consemnat,  
Rodica Elena LUPU  
Referinţă Bibliografică:
Fuego a cucerit, cu lacrimi de cântec , Bacăul lui Bacovia / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 817, Anul III, 27 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!