CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Document >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1018 din 14 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

FOTOGRAFIA AZI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

FOTOGRAFIA AZI  

 

Fotografia a apărut mult mai târziu decât imaginea. Primind lumina omul a primit şi imaginea! Cum a înţeles omul să o folosească a demonstrat prin primele desene rupestre găsite în diverse locuri de pe mapamond. După desenele rupestre au apărut diverse desene în cărbune care nu au ajuns la noi. Pictura avea să devină mai apoi cea care avea să depoziteze imagini care au ajuns până la noi. Nu vreau să insist asupra termenilor fotografici. Vreau doar să amintesc că oficial fotografia este atestată în 1839. Evoluţia fotografiei şi a aparatelor fotografice au cunoscut o ascensiune imensă. Apariţia aparatelor digitale face ca astăzi să ne putem vedea aproape instantaneu. Cine profită de pe urma acestei cuceriri? Evident că toată lumea! Dar, fiindcă există o sumedenie de întrebări. Cel mai mult profită de fotografie cei care nu vor să arate realitatea crudă şi reală, căutând să o mistifice în diverse feluri pentru ca mai apoi să ne-o distribuie prin diverse mijloace.  

Prefer fotografiile REALE nu cele contrafăcute. Aparatul fotografic este un utilaj din care poate curge frumosul şi realitatea. Atunci când este manevrat el poate să distrugă tocmai ce dorim noi, realitate şi natural. Sunt miliarde de fotografii care conţin acel E-u care falsifică. Nu-l vom putea combate, deci ne vom mulţumi şi cu falsuri. Rămâne la latitudinea fiecăruia să aleagă între real şi fals. Asta numai dacă se reuşeşte!  

Referinţă Bibliografică:
FOTOGRAFIA AZI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1018, Anul III, 14 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!