CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Octavian Curpaş         Publicat în: Ediţia nr. 142 din 22 mai 2011        Toate Articolele Autorului

Fonduri pentru asociatiile de romani
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aproximativ 2 milioane de euro. Aceasta este suma solicitată de deputatul democrat liberal William Gabriel BRÎNZĂ pentru finanţarea proiectelor întocmite de asociaţiile de români din străinătate în prima jumătate a anului 2010. Solicitarea a fost adresată Direcţiei pentru Românii de Pretutindeni. Sumele cele mai mari au fost solicitate pentru Italia şi Spania ţări în care comunităţile de români sunt numeroase. Nu au fost uitaţi nici românii din Germania, Irlanda, Franţa, Grecia, Austria, Belgia sau Marea Britanie.
  
Deputatul de diaspora a solicitat fonduri pentru organizarea Sarbătorii Pascale şi a zilei Internaţionale a Femeii în comunităţile de români din străinătate. Nu au fost uitaţi nici artiştii, studenţii sau doctoranzii. Deasemenea a cerut bani pentru dotarea cu calculatoare a Centrului Hispano-Român din Alcala de Henares, aceasta fiind solicitarea pe care deputatul a primit-o în timpul campaniei prezidenţiale când a participat la o întâlnire cu românii din zonă , eveniment organizat la acest centru.    

Crearea unui fond de carte în limba română în folosul comunităţilor româneşti, Mediere interculturală romi-români-spanioli, Festivalul compozitorilor români de muzică clasică, Colocviu literar românesc sau Expoziţia itinerantă a pictorilor români sunt alte teme propuse spre finanţare de către deputatul democrat liberal William BRÎNZĂ.  

Prin această propunere deputatul William BRÎNZĂ reconfirmă sprijinul pe care îl acordă asociaţiilor de români din afara graniţelor ţării cărora le solicită să vină şi cu proiecte  finanţabile prin programele europene . 
Textul integral al solicitării formulată de către deputatul de diaspora William Brînză, îl puteţi citi pe site-ul www.williampdleuropa.eu la ştiri sau la comunicate. 

Proiectele trebuie depuse la DRP ( Departamentul Romanii de Pretutindeni ) adresa drrp@drp.gov.ro, in atentia secretarului de stat Eugen Tomac, iar specialistii DRP vor stabili proiectele eligibile pentru finanţare. 
  
Birou presă. 
  
Referinţă Bibliografică:
Fonduri pentru asociatiile de romani / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 142, Anul I, 22 mai 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!