CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Florin Zaheu         Publicat în: Ediţia nr. 811 din 21 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Florin ZAHEU - MANIFESTAŢIE LA STRASBOURG DE ZIUA UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UNIRE, FRAŢI ROMÂNI!  
 
Pe 27 martie 2013 se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România - marele vis al românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Cu această ocazie  
 
Duminică, 24 martie 2013  
la Strasbourg va fi organizat un Marş al Unirii !  
 
Manifestaţia este autorizată de Prefectura Bas-Rhin şi este organizată de grupul de iniţiativă «Neodacii» Strasbourg în colaborare cu Jeunes Moldaves Strasbourg.  
 
***  
 
Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării s-a întrunit în sala mare a Parlamentului de la Chişinău şi a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Rezultatul votării a fost însoţit de aplauze şi strigăte: „Trăiască Unirea cu România!“. Actul de Unire fost semnat de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ, vicepreşedintele Pantelimon Halippa şi secretarul Ion Buzdugan.  
 
Proclamaţia Sfatului Ţării suna astfel:  
 
„Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România“.  
 
Prim-ministrul de la Bucureşti, Alexadru Marghiloman, a declarat atunci: „În numele poporului român şi al regelui României, cu mândrie, iau act de hotărârea cvasi-unanimă a Sfatului Ţării. La rândul meu, declar că de azi înainte Basarabia este pentru vecie unită cu România“.  
 
***  
 
Instrucţiuni:  
 
Duminică 24 MARTIE 2013 - Deplasare la Strasbourg la un miting de susţinere a unităţii culturale şi etnice a românilor de pretutindeni...  
 
Manifestaţia va începe în data de duminică, 24 martie a.c. la orele 11:00 în faţa sediului Reprezentanţei Republici Moldova, de pe lângă Consiliul EU (16 allé Spach Strasbourg, 67000) şi va lua sfârşit la orele 14:30, în faţa Parlamentului European (Allée de Printemps – 67070, Strasbourg), cu un miting de susţinere a unităţii culturale şi etnice a românilor de pretutindeni. Manifestaţia va continua cu un picnic la iarba verde şi multă voie bună în unul din parcurile, special amenajate in acest sens din Strasbourg. (Baggersée sau Hohenheim, în funcţie de condiţiile meteorologice – prognoza este de cer senin, soare, temperatura intre 5-12 grade)  
 
Pentru informatii complementare ne puteti contacta la:  
 
Telefon:  
06 85 68 82 23  
06.95.53.21.84  
06.48.77.00.26  
06.25.69.51.41  
(Prefix Strasbourg 039753)  
 
info:  
 
Pentru cei care doresc să meargă din Germania - Landul Baden-Württemberg, le recomand deplasarea cu biletul „Baden-Württemberg- Ticket" (22 €) dus şi întors până în oraşul KEHL (la graniţa cu Franţa).  
 
Cu trenurile acestea merg eu duminica la Strasbourg.  
 
1.RE 19081  
Ab 07:18 Stuttgart Hbf,  
An 08:40 Freudenstadt Hbf,  
 
2) OSB 87422  
Ab 08:43 Freudenstadt Hbf,  
An 10:21 Kehl  
 
Momentan mai sunt locuri libere pentru numai 4€ buc. (până la Kehl şi retur). Trenul merge direct până în Strasbourg.  
 
Cine mai vine?  
 
Din gara din Kehl se poate ajunge şi cu autobuzul sau cu Ortenau-S-Bahn OSB, în numai 13 minute (10 km), la Straßburg - costa cca. 3,50 €.  
 
Detalii pentru biletul Baden-Württemberg- Ticket – (Single, Familie sau Group)  
 
Este valabil o zi (dus şi întors)- de la cea mai apropiată staţie de autobuz, U-bahn; Tram, S-bahn sau tren (Nahverkehrszügen IRE, RE, RB) de unde locuiţi în Baden-Württemberg şi până la staţia terminus propusă - în cazul de faţă - Kehl. Se poate cumpăra direct de la şoferii de autobuz, de la automate, online etc.  
 
Nu este transmisibil - trebuie să vă scrieţi numele şi prenumele pe el şi sa aveţi un act de identitate la dvs.  
 
Costa numai 22 € in versiunea Single - iar ca bilet de grup (max.5 pers.) costa 1 x 22 € şi fiecare însoţitor (max. 4 pers.) plătesc în plus numai 4 €.  
 
Pentru familii (rude de gradul 1 si 2) – o persoana plăteşte 22 € şi poate să-şi ia gratuit ca însoţitori pe bilet toţii copiii şi nepoţii săi sub 15 ani şi în plus (doar) o singură persoană care plateşte extra numai 4 €.  
 
Cel care stă cel mai departe de destinaţia finală, cumpără direct biletul de grup adică 22 € plus 1-4 prieteni x 4 € care se vor urca ulterior pe traseu in acelasi tren.  
 
Aceştia trebuie să se întâlnească în tren şi să stea mereu împreună (pe timpul când merg cu trenul) deoarece există un singur bilet. La intoarcere, tot el - cel care stă cel mai departe de gara de plecare păstreaza biletul pentru tot grupul.  
 
Informatii:  
 
Cu prietenie,  
 
Florin ZAHEU  
Preşedintele Forumului German-Român  
Tel.: 0049(0)711-6493605  
Fax.: 0049(0)711-1206642  
Mobil: 0049(0)1577- 9078470  
E-Mail: zaheu@aol.com  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Florin ZAHEU - MANIFESTAŢIE LA STRASBOURG DE ZIUA UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA / Florin Zaheu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 811, Anul III, 21 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Florin Zaheu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin Zaheu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!